Walter Scott: Den sorte dværg - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Walter Scott: Den sorte dværg - Forside
Walter Scott: Den sorte dværg
     
Dværgen Elshender - "den  sorte dværg" eller "kloge Elshie", som folk på egnen kalder ham, lever  alene i en selvbygget stenhytte på Mucklestane Moor i nærheden af den  gamle grænse mellem Skotland og England. Stedet er ifølge de lokale  hjemsøgt, og Elshie selv er en menneskefjendsk og misantropisk  størrelse, hvis herkomst ingen rigtig har rede på, og hvis påståede  forbindelse med selveste Djævelen han ikke gør noget forsøg på at  dementere.

Tiden er lige efter Englands og Skotlands forening i  1707, og gnidninger mellem skotter, englændere og almindelige  opportunister, der udnytter situationen hører til dagens orden. Så da en  lokal røver plyndrer og nedbrænder en skotsk lavadelsmands – Hobbie  Elliot – ejendom, er der sådan set ikke noget bemærkelsesværdigt i det.  Men da det også viser sig, at sammes forlovede, Grace Armstrong,  tilsyneladende ved samme lejlighed er blevet bortført, er det mere end  Hobbie kan finde sig i, og sammen med en ung kavaler, lairden af  Earnscliff, og en flok af egnens håndværkere og bønder forfølger han  røveren. Hos røveren finder de imidlertid ikke Grace, men Isabella Vere,  Earnscliffs elskede.

Gennem en indviklet intrige om kærlighed,  uforrettet hævn, forræderi, et jakobitisk komplot og et politisk  betinget tvangsægteskab viser det sig efterhånden, at "den sorte dværg"  og hans fortid rummer mere, end man umiddelbart skulle tro efter hans  nuværende levevis.

Pris: 45.–
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-728-4 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 9. januar 2021.
Tilbage til indhold