James Fenimore Cooper: Lodsen - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
James Fenimore Cooper: Lodsen - Forside
James Fenimore Cooper: Lodsen
En lille flåde med amerikanske oprørere ligger omkring 1780 ud for Englands østkyst, hvor de er på vej ind i en bugt for hente en lods, den mystiske mr. Gray, til at føre dem gennem de revfyldte farvande. Netop på det sted bor også "tilfældigvis" de to kaptajners kærester, Katherine Plowden og Cecilia Howard, myndlinge af den gamle, stivsindede og kongetro oberst Howard, som på grund af det amerikanske oprør har bragt dem hjem til England.

Katherine og Cecilia er ikke så ganske tilfredse med deres ophold, som i mange måder er en regulær indespærring, og Katherine, som er den mest handlekraftige af de to, får sat gang i et komplot med amerikanerne om at blive befriet.

Bogens titelperson, omend ikke egentlige hovedperson, er modelleret over den amerikanske frihedskrigs-søhelt, John Paul Jones, og den spektakulære skildring af kampen mellem en lille amerikansk flok skibe og den engelske flådes flagskib hen mod bogens slutning er inspireret af et slag i september 1779.

"Lodsen" var Coopers fjerde roman, og hans første egentlige søroman – han skrev nemlig meget andet end de fem indianerromaner, der er hans bud på berømmelsen her til lands: mindst ti af hans romaner foregår på søen.

Pris: 60.–
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-752-9 – Format: epub  3 – Tilgængelig fra 12. juni 2021.
Tilbage til indhold