Christian Winther: Sidste fortællinger - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Christian Winther: Sidste fortællinger - Forside
Christian Winther: Sidste fortællinger
Nådsensåret er betegnelsen for det år efter en præsts død, hvor enken før i tiden havde ret til en del af embedets indtægter og til at blive boende i præsteboligen. Da en ny præst i denne novelle tiltræder sit embede, falder det sognets beboere naturligt at bede ham gifte sig med den gamle præsts datter, så de efterladte kan blive boende. Han afslår forarget "tilbuddet" – men der kan jo ske så meget på et år.

Den fattige unge præst i et lille landsogn tror, at der i ethvert menneskes liv kommer en eller flere begivenheder, der udgør Et vendepunkt. Da han en dag får brev om en større arv fra en amerikansk onkel, tror han, at dette er en sådan begivenhed. Og det er det da også, for flere end ham selv. Hvem den mystiske vestindiske købmand og hans poetiske datter er, og hvordan det egentlig ender for præsten, nøjes Winther med at antyde – det er op til læseren selv at afslutte historien.

De to fortællinger er skrevet i digterens 78. og 80. år – den sidste få måneder før hans død – og findes af samme årsag ikke den udgave af hans samlede værker, han selv besørgede i 1860.

Pris: 22.50
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-307-1 – Format: epub 2 – Tilgængelig fra 5. august 2013.
Tilbage til indhold