Vilhelm Bergsøe

Vilhelm Bergsøe

født 8. februar 1835 i København - død 26. juni 1911 i København
 Bruden fra Rørvig

Bruden fra Rørvig

I den lille nordvestsjællandske fiskerby, det sandflugtsramte Rørvig, bor lodsoldermanden Lars Hansen med sin hustru og datteren Marie, der er halvt vanvittig, da fortælleren møder hende første gang. Ikke mindst takket være sin lighed med hendes ..

50,00 kr. (vejl.)

Falskmøntneren

Falskmøntneren

Da den unge Aage Vang kommer hjem til Stilleby, træffer han sin elskede Poula, der forærer ham en "lykkemønt" til ihukommelse. Han viser mønten til en tidligere kollega, Trolle, der opdager, at der er tale om en sjælden runemønt, og får Aage til at f..

25,00 kr. (vejl.)

Flyvefisken "Prometheus"

Flyvefisken "Prometheus"

Bergsøes fremtidsvision i form af en beretning om en rejse fra Køge til Panama-kanalen (i virkelighedens verden blev denne først indviet i 1914!) i 1969 - præcis hundrede år efter, at novellen blev skrevet - med en da..

15,00 kr. (vejl.)

Fra den gamle fabrik

Fra den gamle fabrik

Fortælleren, drengen Viggo, bor hos sin onkel, den stive og fjerne administrator ved Den kgl. Porcelænsfabrik, der dengang lå i Købmagergade 50 i København, hvor den strakte sig over fire baggårde ud til Springgade - det nuværende Pilestræde. Han bli..

50,00 kr. (vejl.)

Fra gamle dage

Fra gamle dage

- fortællinger, skitser og humoresker. Le Prince Noir Da van Geldern opdager, at hans datter har en elsker, sætter han som betingelse for at bejleren kan få hende, at denne skal skaffe ham en sort tulipan - Le Prince noir. De sids..

50,00 kr. (vejl.)

Fra Piazza del Popolo

Fra Piazza del Popolo

En gruppe kunstnere og andet godtfolk fra den skandinaviske koloni i Rom samles fra tid till anden på Piazza del Popolo og fortæller på skift historier fra deres eget og andres liv i Rom og København, som fx. Aabyes beretning fra kolera-åre..

75,00 kr. (vejl.)

Gengangerfortællinger

Gengangerfortællinger

Tre noveller. Indhold:   Et eventyr fra Regensen - om en ung lægestuderende, der af sin lærer sendes på togt til den opgravede Nikolaj kirkegård for at skaffe en skeletarm til studiebrug Schimmelmanns hest - om Niels Kei fra Hel..

25,00 kr. (vejl.)

Hvem var han ?

Hvem var han ?

Fortælleren ankommer en gusten vinterdag med diligencen til en lille, vestjysk hedeby. Hans finder byen næsten tom, bortset var den lidet meddelsomme  drager på Postgården. Alle er taget til begravelse - for Vorherre er død. Hvem var han ..

25,00 kr. (vejl.)

I skumringen

I skumringen

5 fortællinger. Indhold: Den gamle terrin - om en københavns familie og dens skæbne under Københavns bombardement 1807 Guldgraveren - Kristen anklages for at stjæle fra kirken, og drager til USA for at søge guld, da han helle..

50,00 kr. (vejl.)

Italienske noveller

Italienske noveller

Indhold: Pillone - romanlang beretning om røverhøvdingen Pillone og hans eventyr En nat i flaviernes amfiteater - en ung skandinav tilbringer natten på Colosseum trods advarsler om genfærd og røvere Mezza notte - om et..

50,00 kr. (vejl.)

Julefortællinger

Julefortællinger

En stak almanakhistorier af meget blandet karakter: Aron Meiers testamente - Da Aron Meier dør, efterlader han fire store kaktus Slaget ved Gaabense - Engelskmanden angriber Falsters kyst, og den lokale milits står rådløs. Men Ole Krum..

15,00 kr. (vejl.)

Fra sollyse strande

Fra sollyse strande

"Fra sollyse strande - Naturnoveller og fortællinger" er en blanding af forfatterens egne oplevelser fra hans ungdoms rejser i det elskede Italien, og et par mere novelleagtige fortællinger: På Middelhavet skildrer e..

40,00 kr. (vejl.)

Pigesorger

Pigesorger

Den spirende kunstmaler Henni og hans purunge hustru Lili opholder sig i bogens første del på Ischia i Italien, finansieret af en dansk baron, men da legatet er opbrugt, og den danske mæcen har fundet sig en anden kunstner at finan..

50,00 kr. (vejl.)

Viser 1 til 13 af 13 (1 Sider)