Nathaniel Hawthorne: Huset med de syv gavle - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Nathaniel Hawthorne: Huset med de syv gavle - Forside
Nathaniel Hawthorne: Huset med de syv gavle
Den fattige tømrer Matthew Maules hus ligger på en grund, som den rige oberst Pyncheon har udset sig til at bygge sit hus på – et solidt hus, der skal huse mange kommende generationer af Pyncheon'er. Han anklager derfor Maule for trolddom, og får ham dømt til døden. På skafottet forbander Maule obersten med ordene "Gud skal give dig blod at drikke!" Og forbandelsen går i opfyldelse: den dag, "Huset med de syv gavle" står færdigt, finder man oberst Pyncheon død, kvalt i sit eget blod.

150 år senere bor der stadig repræsentanter for familien Pyncheon i Huset med de syv gavle – den fattige gammeljomfru Hepzibah, kusine Phoebe fra landet, og fætter Clifford, der efter 20 års fængsel for et mord, han ikke har begået, nærmest går i barndom. Det er gået tilbage for familien, de rige landområder, som oberst Pyncheon i sin tid sagdes at eje, har familien aldrig kunnet bevise sin adkomst til, men den ondskabsfulde Jaffrey Pyncheon, som ikke er en del af husstanden i det gamle hus, leder stadig.

Maules forbandelse har mellem år og dag ramt flere af oberstens efterkommere, og når en Pyncheon blot rømmer sig offentligt, hvisker man: "Gud vil give ham blod at drikke!"

Der er ikke mange Pynchon'er tilbage. Er skæbnen endelig ved at indhente familien?

2. på ny gennemgåede og opdaterede udgave.

Gratis til personlig, ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7979-885-4 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 27. maj 2023.
Tilbage til indhold