• Huset med de syv gavle

Den fattige tømrer Matthew Maules hus ligger på den grund, den rige puritaner oberst Pyncheon har udset til at bygge sit hus på - et solidt hus, der skal huse mange kommende generationer af Pyncheon'er. Han anklager derfor Maule for trolddom, og får ham dømt til døden. På skafottet forbander Maule Pyncheon: "Gud skal give dig blod at drikke!". Spådommen går i opfyldelse; den dag, "Huset med de syv gavle" er færdigt, finder man oberst Pyncheon død i sin stol, kvalt i sit eget blod.

150 år senere bor der stadig repræsentanter for familien Pyncheon i Huset med de syv gavle, den fattige gammeljomfru Hepzibah, kusine Phoebe fra landet, og fætter Clifford, der efter 20 års fængsel for et mord, han ikke har begået, nærmest går i barndom. Det er gået tilbage for familien, de rige landområder, som oberst Pyncheon i sin tid sagdes at eje, har familien aldrig kunnet bevise sin adkomst til, men den ondskabsfulde Jaffrey Pyncheon leder stadig.

Maules forbandelse har mellem år og dag ramt flere af oberstens efterkommere, ja, når en Pyncheon blot rømmer sig offentligt, hvisker man: "Gud vil give ham blod at drikke!"

Der er ikke mange Pynchon'er tilbage. Er skæbnen endelig ved at indhente familien?

Det røde bogstav

Det røde bogstav

50,00 kr. (vejl.)

 

Nathaniel Hawthorne:
Huset med de syv gavle

  • ISBN 978-87-7979-125-1
  • 50,00 kr. (vejl.)  • - Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu


    Du kan også købe den direkte fra vor distributør ebog.dk.

Tags: Nathaniel Hawthorne