Alexandre Dumas d. Æ.: Duen - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Alexandre Dumas d. Æ.: Duen - Forside
Alexandre Dumas d. Æ.: Duen
En dag i maj 1637 kommer en due til en nonne, der til sin store overraskelse finder et brev bundet til dens ben. Hun besvarer brevet, og snart er en korrespondence ved hjælp af brevduen kommet i stand mellem nonnen, der har viet sig til Gud efter hendes elskedes forsvinden og den ukendte mand, der har trukket sig tilbage fra verden efter at være blevet bedraget af sin tilkommende.

Den mandlige brevskriver viser sig at være Antoine de Bourbon, greve af Moret, uægteskabelig søn af Henrik IV og halvbroder til Ludvig XIII af Frankrig – den samme herre, hvis portræt pryder forsiden af denne ebogs-udgave.

I virkelighedens verden døde han formentlig af sine sår i slaget ved Castelnaudary i 1632, hvor han stod på hertugen af Montmorencys side i et mislykket oprør mod Ludvig den Trettende og kardinal Richelieu. Der knytter sig imidlertid forskellige myter til hans person og spørgsmålet, om han virkelig døde dengang i 1632. I de nogle og fyrre breve, som denne lille roman består af, spinder Dumas en ende over hans mulige skæbne fra han faldt ved Castelnaudary og frem til 1638.

2. på ny gennemgåede og opdaterede udgave.

Pris: Gratis til ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7979-972-1 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 27. januar 2024.
Tilbage til indhold