Willa Cather: Professorens hus - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Willa Cather: Professorens hus - Forside
Willa Cather: Professorens hus
Professorens hus er på sin vis to fortællinger i én; den ene er en dybdepsykologisk skildring af professor St. Peter, som er ovre sin bedste alder, og for hvem livet, trods hans livlige hustru og to døtre, som er gift med succesrige mænd, i stigende grad udgør et tomrum af stilhed og stilstand; den anden handler om den unge cowboy Tom Outland, som slår sig sammen med professoren og ved hjælp af denne bliver i stand til at gøre en lukrativ opfindelse – en opfindelse, hvis frugter han dog aldrig selv får nogen glæde af, da han drager til Europa og bliver dræbt i den første verdenskrig.

En del af romanen udgøres af en lang skildring af Toms opdagelse af en indiansk ruinby (sandsynligvis inspireret af "Cliff Palace" i Mesa Verde, New Mexico), en histore som tilsyneladende ikke har noget at gøre med resten af fortællingen, men som det alligevel er lykkedes forfatteren på en nærmest genial måde at flette ind i dens hele.

En anmelder skrev ved bogens første fremkomst, at det er en mærkelig handlingsløs bog, som dog alligevel er svær at lægge fra sig.

Gratis til ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7979-973-8 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 3. februar 2024.
Tilbage til indhold