Wilkie Collins: Om aftenen - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Wilkie Collins: Om aftenen - Forside
Wilkie Collins: Om aftenen
Collins samlede adskillige af sine noveller i forskellige samlinger og digtede dem ind i en rammehistorie. Her drejer det sig om en omrejsende portrætmaler, der pådrager sig en øjensygdom og derfor ikke er i stand til at male. For at klare dagen og vejen, fortæller han sin kone en række historier, han har fået fra de personer, han har malet portrætter af, og som hun så nedskriver for at udgive dem.

Samlingen indeholder:
 • Den rejsendes fortælling om En frygtelig seng
  En ung mand sidder i held i et snusket fransk spillehus. Frem for at gå ud i de mørke gader med sin gevinst indlogerer han sig for natten i et af husets værelser. Men sengen i værelset er indrettet med et morderisk formål: at dræbe og udplyndre lidt for heldige spillere.
 • Den franske guvernantes fortælling om Søster Rose
  En fransk aristokrat, Charles Danville, angiver under Rædselsregimet i Frankrig sin hustru – titlens 'Søster Rose' – og hendes broder til Revolutionsdomstolen, og begge dømmes til guillotine, men reddes af en tjener, der som politiagent har mulighed for at fjerne deres navne fra dødslisten. Tre år senere hævner de sig på Danville.
 • Prokuratorens fortælling om Et stjålet brev
  er en detektivhistorie i stil med Edgar Allan Poes "Det forsvundne brev", og handler om, hvordan sagføreren har held til at frelse en fattig ung pige fra en afpressers trusler.
 • Angelfiskerens fortælling om Fruen på Glenwith
  Ida Welwyn har lovet sin moder på dødslejet at passe på sin yngre søster Rosamond, men trods hendes modstand gifter denne sig med vis baron Franval, som bliver afsløret som svindler af en fransk politiagent.
 • Nonnens fortælling om Gabriels bryllup
  Gabriel Sarzeau slår hånden af sin fader, da han opdager at denne har begået et mord. Da Gabriel senere vil gifte sig, betror han hemmeligheden til den præst, der skal vie ham, og præsten viser sig at være det formodede offer for faderens forbrydelse.
 • Professorens fortælling om Den gule maske
  Fabio og Nanina elsker hinanden, men en indflydelsesrig præst med skumle motiver får Fabio gift med anden, hans mesters datter Maddalena, som imidlertid dør. Ved hjælp af en maske, som er taget af den dødes ansigt prøver præsten at forhindre ham i at gifte sig igen, for at sikre kirken hans formue.

2. på ny gennemgåede og opdaterede udgave.

Pris: Gratis til ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7979-933-2 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 7. oktober 2023.
Tilbage til indhold