Wilhelm Hauff: Værtshuset i Spessart - Eventyr 3 - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Wilhelm Hauff: Værtshuset i Spessart - Forside
Wilhelm Hauff: Værtshuset i Spessart
Eventyr 3

En flok rejsende tvinges til at overnatte i en berygtet kro i skoven i Spessart-bjergene. De tør ikke lægge sig til at sove, og samles derfor i ét værelse, hvor de for at holde sig vågne fortæller historier:
 • Sagnet om hjortegyldenen
  Den hovmodige, barske ridder til Zollern kommer for skade at nægte en gammel kone hendes bøn om en hjortegylden, da hun redder hans søn fra en vild hest, og hun hævner sig.
 • Det kolde hjerte
  Den unge kulsvier Peter Munk vil frem i verden, og det kan kun gå for langsomt. Derfor påkalder han to af Schwarzwalds ånder, som gerne hjælper - for en pris.
 • Historien om, hvad Said oplevede
  Da Said bliver født, skænker en god fe ham en ring i vuggegave. Hvad den skal gøre godt for, ved man ikke, men der er den betingelse knyttet til den, at han ikke må få den, før han er tyve år. Da han er atten, vil han drage ud i verden, og får trods betingelsen ringen af sin fader, der frygter at være død, før han vender hjem.
 • Steenfoll-hulen. Et skotsk sagn
  Den skotske fisker Wilm Falk fører et udmærket liv sammen med sin husfælle Kaspar, men bliver besat af tanken om at komme til rigdom og ære i en fart - nærmere bestemt ved at finde en skat. Han bliver så besat af tanken, han til sidst ikke kan foretage sig noget fornuftigt, og de to bliver fattigere og fattigere, indtil de er et let bytte for ånderne i Steenfoll-hulen.

Pris: 45.–
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-525-9– Format: epub 3 – Tilgængelig fra 27. februar 2017.
Tilbage til indhold