Vilhelm Bergsøe: Fra gamle dage - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Vilhelm Bergsøe: Fra gamle dage - Forside
Vilhelm Bergsøe: Fra gamle dage
Fortællinger, skitser og humoresker.

Indhold:
 • Le Prince Noir.
  Da van Geldern opdager, at hans datter har en elsker, sætter han som betingelse for at bejleren kan få hende, at denne skal skaffe ham en sort tulipan - Le Prince noir.
 • De sidste på Solej.
  Brødrene på Solej sælger gården og drager til Amerika. De efterlader sig bl.a. pigen Guri, der elsker den ene af brødrene, men da hun aldrig hører fra ham giver efter for den lokale storbondes tilnærmelser.
 • Dalila.
  Kunstneren Ducroque skal til middag hos den store forfatter, men mangler både tøj og at blive klippet. Hans model finder på råd …
 • En mæcen.
  Billedhuggeren Villiam Strange er næsten færdig med en Niobe-skulptur, som skal hugges i marmor i Italien, da han får brev om, at den, der har bestilt statuen er gået fallit. Han må altså finde en ny mæcen.
 • Jo større - des større!
  En lille københavnsk forretningsdrivende indlader sig på at smugle spiritus ind til de trængende på Holmen. Da han under ekspeditionen redder en kongelig page fra druknedøden, bliver det begyndelsen på en karriere som viktualiehandler og som dekoreret medlem af Københavns Borgervæbning.
 • Familien Pulce.
  Forfatteren tilbringer sin første nat i Rom, og her møder han en ham hidtil ukendt familie, de blodsugende Pulce'r.
 • Skatholm.
  Den uddøde adelsfamilie Houenskelts har skjult deres skatte i gravhvælvingen på Skatholm. Adgangen er imidlertid forbundet med visse vanskeligheder - Houenskeltserne har sat en særlig lås for, som krybskytten Børge Finne kender. Den hemmelighed vil Skatholms ejer, Tage Stygge, svært gerne have fingrene i. Skatholm er ikke oprindelig en del af samlingen Fra gamle dage. Fortællingen udkom aldrig i anden form end som en del af Wisbechs Almanak for 1877.

2. på ny gennemgåede og opdaterede udgave.

Gratis til ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7628-005-5 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 13. april 2024.
Tilbage til indhold