Theodor Storm: Renate og andre krøniker - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Theodor Storm: Renate og andre krøniker - Forside
Theodor Storm: Renate og andre krøniker
I Theodor Storms produktion skiller fem fortællinger sig ud ved at have et historisk motiv – de såkaldte "Chronik-Novellen" eller "krøniker". De foreligger hermed for første gang på dansk i en samlet udgave.

Indhold:
 • Aquis Submersus
  Forfatteren undrer sig over et billede med datoen 1666, han finder i en nordtysk kirke, som forestiller en alvorlig præst, en død dreng, som efter overleveringen skulle være druknet i præstegårdens havedam, og de mystiske bogstaver "CPAS". Forklaringen finder han senere, da han i en gammel kommode finder maleren Johannes' egenhændige levnedsbeskrivelse.
 • Renate
  Den unge præst Josias forelsker sig i en bondedatter, Renate. Ægteskab bliver det dog aldrig til, dels på grund af Josias' faders modstand, dels da Renate og hendes fader mistænkes for hekseri.
 • Egegård
  Arvingen til Egegård gifter sig med den fattige hr. Hennicke, men dør snart efter i barselseng, og efterlader Hennicke med sønnen Detlev. Hennicke gifter sig - atter for pengenes skyld - med enken fru Benedikte, hvis to sønner han bryder sig lige så lidt om som sin egen. Den eneste, han elsker, er hans illegitime datter Helvig, der, uden at kende til slægtskabet, elsker Detlev ...
 • To brødre
  Ejeren af Kurborg har to tvillingsønner, Hinrich og Detlev, der rager uklar over arven. Hinrich gifter sig efter faderens død med datteren af "kornskriveren". Da hun er under hans stand, benytter Detlev dette som påskud til at prøve at rage Kurborg til sig.
 • Festen på Haderslevhus
  Rolf Lembeck er gift med den ildfulde Wulfhild, men da han på en natlig udflugt træffer den blide Dagmar, datteren af slotsforvalteren på Haderslevhus, forelsker han sig hovedkulds i hende, hvilket tages ilde op af såvel slotsforvalteren som fru Wulfhild.

Pris: 45.–
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-251-7– Format: epub 2 – Tilgængelig fra 15. juli 2012.
Tilbage til indhold