Theodor Storm: Jenni - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Theodor Storm: Jenni - Forside
Theodor Storm: Jenni - 8 fortællinger
Indhold:
 • I salen
  En fortælling om gamle og nye tider
 • Posthuma
  En kærlighedsaffære mellem en student og en pige fra mere beskedne kår får en tragisk ende, da han svigter hende
 • I solskin
  Kærligheden mellem den unge officer Konstantin og Franzisca sætter sig spor, der endnu berettes om tre generationer efter
 • Når æblerne står modne
  En lille munter historie om et elskende par og en dreng på æbleskud
 • Jenni
  – er datter af en tysk købmand og hans vestindiske elskerinde. For at undgå, at hun bliver offer for racefordommene på St. Croix, sender faderen hende til Tyskland. Den unge Alfred fortæller om sit møde med hende og deres barndomsoplevelser, og hvordan savnet af moderen har sat sig dybe spor hos Jenni.
 • Hos fætter Kristian
  Da Kristians husholderske Karoline begynder blive gammel, ansætter han den unge Julie Hennefeder til at hjælpe hende. Julie er ung og smuk og beskeden, og Kristian falder snart uden at vide det for hende. Det passer ikke Karoline.
 • En stille musiker
  Komponisten og musikeren Kristian Valentin har hverken ambitioner eller nerver til at forfølge en karriere, der passer til hans evner. Han er derfor forblevet en ukendt musiklærer, der tilfredsstilles ved undervisning af bl.a. datteren af hans ungdomskærlighed.
 • En dobbeltgænger
  Fortælleren møder tilfældigt en skovfoged, som inviterer ham til et ophold på sin gård. Det viser sig, at fortælleren og skovfogdens kone kommer fra den samme by, men skovfogden advarer mod at grave for dybt i hans kones historie. Gradvist dukker dog erindringerne op hos fortælleren – en tragisk historie om dobbeltmennesket John Glückstadt, på en gang en voldelig tidligere straffefange og en kærlig fader.

Pris: 45.–
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-269-2– Format: epub 2 – Tilgængelig fra 17. december 2012.
Tilbage til indhold