Theodor Ewald: Fru Dannemand - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Theodor Ewald: Fru Dannemand - Forside
Theodor Ewald: Fru Dannemand
Historisk roman fra Frederik den Sjettes tid.

I 1790 fødes i Nyboder en pige, som får navnet Bendte Mortensdatter. Hun vokser op som en forholdsvis almindelig nybo'rstøs, selv om moderens honette ambitioner får hende til at sætte pigen i en lidt bedre skole udenfor Nyboder.

Omkring 1806 møder Bendte kronprinsregenten, den senere Frederik VI (1768-1839), som (muligvis tilskyndet af en af sine nære embedsmænd) tager hende som maitresse – et forhold, der med kortere og længere mellemrum varer resten af Frederik VIs liv, og gør Bendte Mortensdatter til Frederikke Benedicte Dannemand.

I denne, den suverænt længste og grundigste af de fire romaner i serien "I tronens skygge" giver Ewald på grundlag af myter, rygter, fakta og egen historisk forskning (han var noget af en specialist i netop denne periode af Danmarkshistorien) en fremstilling af det til tider stormfulde forhold mellem de to – Danmarks sidste enevoldskonge og den kvinde, der var den sidste officielle kongelige maitresse – i en periode, der så Napoleons-krigene, Wienerkongressen, statsbankerotten, tabet af Norge og begyndelsen til en fri forfatning og det konstitutionelle monarki, vi kender i dag.

Pris: 90.–
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-413-9– Format: epub 2 – Tilgængelig fra 18. maj 2015.
Tilbage til indhold