Tema: Poesi og digte


Den lille hornblæser

Den lille hornblæser

Holsts "Lille Hornblæser" er et af de digte, alle har hørt om, men ingen har læst. Det blev til midt under den første slesvigske krig 1848-1850, og skildrer en lille nyboderdrengs oplevelser som hornblæser i den danske hær under forsvaret af Slesvig ..

25,00 kr. (vejl.)

Eugen Onegin

Eugen Onegin

En unavngiven iagttager (Pusjkin selv) fortæller historien om det blaserte storby-menneske Eugen Onegin, der flytter på landet til et gods, han har arvet. Her stifter han bekendtskab med den vege Vladmir Lenskij og de to unge piger Olga og Tatjana La..

50,00 kr. (vejl.)

Hjortens flugt

Hjortens flugt

Da den vendiske troldkvinde Rhitra forsmås af junker Strange, benytter hun sin indflydelse over kong Erik den 7. til at få hævn - han bliver bundet til ryggen af en hjort, der sættes løs. Stranges kæreste, dronningens terne Ellen skaffes ligeledes af..

25,00 kr. (vejl.)

Irmelin Rose - Samlede digte

Irmelin Rose - Samlede digte

J. P. Jacobsen nåede ikke at få mange af sine digte udgivet på tryk i sin levetid. Efter hans død samlede Edvard Brandes og Vilhelm Møller et udvalg, og for hver ny udgave af hans samlede værker er der blevet bygget lidt til. I denne udgave får du..

25,00 kr. (vejl.)

Faust

Faust

Djævelen lover at give den lærde, men verdensfjerne Faust ubegrænset indsigt og den evige sandhed, hvis han afsværger Gud, men kaster ham ud i lystne eventyr, viser ham den ægte kærlighed og får ham til sidst..

30,00 kr. (vejl.)

Geografiske digte

Geografiske digte

"Geografiske Digte" fra 1896 var Dalgas' debut, og det ene af de to værker, han nåede at få udgivet inden han begik selvmord en nat i juli 1899 - 35 små og større digte, som handlede om de ting, man dengan..

21,00 kr. (vejl.)

Kvadet om Reading Tugthus

Kvadet om Reading Tugthus

"… alle dræber vi jo den, som vi har kær. – Én gør det med et giftigt blik, én just ved kærlig færd. – Den feje gør det med et kys, den tapre med sit sværd!" S&..

22,50 kr. (vejl.)

Valdemar den Store og hans mænd

Valdemar den Store og hans mænd

En nat ved helligtrekonger rider tre mænd gennem den dunkle Haraldsted skov, hvor Knud Lavard blev myrdet af Magnus i 1131. Det er Axel Hvide, klerken mester Lange og Arnold Islænder. (Axel Hvide blev senere til bisp Absalon og mester Lan..

45,00 kr. (vejl.)

Dronning Margrete

Dronning Margrete

Det episke digt Dronning Margrete danner afslutningen på Ingemanns historiske romanrække med motiver fra Danmarks middelalder. Her følger vi Margrete, Valdemar Atterdags yngste datter, fra hendes søn Oluf dør i 138..

22,50 kr. (vejl.)

Viser 1 til 9 af 9 (1 Sider)