William Makepeace Thackeray

William Makepeace Thackeray

William Makepeace Thackeray (født 18. juli 1811, Kolkata (Calcutta) – død 24. december 1863 i London) var en britisk forfatter, som er mest kendt for sine samfundssatiriske romaner og fortællinger. Da hans fader døde i 1815, sendte moderen ham til England, hvor han voksede op på forskellige internatskoler. I 1829-30 studerede han ved Cambridge, men fuldendte aldrig studierne. I stedet rejste han på Kontinentet og besøgte bl.a. Weimar, hvor han mødte Goethe, og Paris, hvor han studerede kunst – endnu et uafsluttet studie –, og efter at have formøblet det meste af sin fædrenearv på mislykkede investeringer og spil, blev han endelig nødt til at finde sig en levevej. Han havde allerede i Cambridgetiden fået offentliggjort nogle noveller, og senere beskæftiget sig med journalistik, og det blev da også som forfatter, han fandt sit talent. Han var samtidig med og til tider direkte konkurrent til Charles Dickens, men Thackerays vid og samfundssatire er langt mere ætsende end Dickens', som man ikke mindst ser det i værker som Snobbernes Bog, Barry Lyndons erindringer og hans mest berømte og stadig genudgivne og filmatiserede kæmpeværk Forfængelighedens Marked.

Læs mere om William Makepeace Thackeray på engelsk Wikipedia.



Barry Lyndons erindringer

Barry Lyndons erindringer

Redmond Barry er født i en ruineret irsk lavadelsfamilie lidt før midten af 1700-tallet, men opmuntret af sin moder og sine egne høje forestillinger om sig selv lykkes det ham i en ung alder at rode sig ud i dueller og kærl..

0,00 kr. (vejl.)

Forfængelighedens marked

Forfængelighedens marked

Thackeray har givet sin største roman undertitlen "En roman uden en helt", og det er da også rigtigt, at der ingen helte er i den i traditionel forstand - i stedet har den to, og tilmed kvinder. Handlingen skifter mellem den bl..

100,00 kr. (vejl.)

Forgyldt elendighed

Forgyldt elendighed

Den fallerede unge gentleman George Brandon er gået i skjul for sine kreditorer i et billigt pensionat hos den fattig-fine familie Gann i Margate - normalt et velbesøgt badested på Kents nordkyst, men da det er vintersæson, s..

45,00 kr. (vejl.)

Historien om Samuel Titmarsh og den store Hoggarty-diamant

Historien om Samuel Titmarsh og den store Hoggarty-diamant

Da den unge og noget naive Samuel Titmarsh, 20. fuldmægtig ved West Diddlesex Brand- og Livsassurance-Selskab, af sin tante Susan Hoggarty - til Hoggarty Castle - får foræret slægtens prægtige arvestykke, "den store Hoggarty-diamant", er det begyndel..

40,00 kr. (vejl.)

Rebecca og Rowena

Rebecca og Rowena

eller Roman på roman. Skal den arveløse ridder, hvis blod er blevet ildnet under Palæstinas solstråler, og hvis hjerte er blevet varmet i den ømme og yndige Rebeccas selskab, ganske roligt og tilfreds for hele sit &..

37,50 kr. (vejl.)

Viser 1 til 5 af 5 (1 Sider)