Karl August Tavaststjerna

Karl August Tavaststjerna

Fød 13. maj 1860 - død 20. marts 1898.

Karl August Tavaststjerna var en finsk forfatter, som blev født i 1860 på familiegodset Annila i S:t Michel i landskabet Södra Savolaks (og ikke i Bjørneborg, som bl.a. den danske Wikpedia påstår). I 1878 begyndte han at studere arkitektur i Helsinki og Paris, men han havde allerede fra sin tidlige barndom interesseret sig for poesi og skrevet digte og skuespil. Han debuterede i 1883 med "För morgonbris", en samling ungdomsdigte, og fortsatte senere med flere digtsamlinger, skuespil, romaner og noveller. Tavaststjerna havde tætte forbindelser til folkene omkring "det moderne gennembrud" over hele Skandinavien, og indførte realismen i finsk litteratur. Han døde af en lungebetændelse i 1898 i Björneborg, hvor han året før var tiltrådt en stilling som redaktør af det lokale svensksprogede dagblad, Björneborgs Tidning.

Se mere på svensk Wikipedia.Fra de unge år

Fra de unge år

Seks fortællinger, hvor forfatteren, uden at historierne er egentlig selvbiografiske, ser tilbage på drenge- og ungdomstidens fantasifulde og følelsesfulde liv med den mere modne mands både nøgterne, drømmende o..

30,00 kr. (vejl.)

Strenge tider

Strenge tider

I 1868 er høsten slået fejl i Østerbotten og derfor drager østerbottningerne sydpå, til bl.a. Tavastland der endnu ikke er ramt af hungersnøden – blandt dem den foretagsomme Kalle Pihl og den knap så..

45,00 kr. (vejl.)

Viser 1 til 2 af 2 (1 Sider)