Rafael Sabatini: Kaptajn Blood - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Rafael Sabatini: Kaptajn Blood - Forside
Rafael Sabatini: Kaptajn Blood
Peter Blood, som er uddannet læge, har efter en tid i den hollandske admiral Michiel de Ruyters tjeneste nedsat sig som læge i Bridgwater i Somerset. Her bliver han indblandet i hertugen af Monmouths oprør mod kong James II, og dømmes efter slaget ved Sedgemoor i juli 1685 til deportation til Barbados, hvor han bliver købt som slave af den koleriske plantageejer oberst Bishop. Her møder han sit livs kærlighed, Arabella Bishop, som han dog som slave ikke har nogen umiddelbare muligheder for at gøre sin opvartning, selv om han lidt efter lidt på grund af sine lægekundskaber skaffer sig en vis anseelse og vinder indpas hos øens guvernør.

Da et spansk skib angriber og indtager hovedstaden på Barbados, lykkedes det ham sammen med en lille flok medslaver at erobre skibet og flygte til sørøverhovedkvarteret Tortuga. Herfra følger vi ham med hans gode skib "Arabella" på skift som sørøver og i henholdsvis den engelske, franske og spanske konges tjeneste, indtil han efter et magtskifte i England atter kan blive en respektabel mand.

"Kaptajn Blood" startede tilværelsen som en serie noveller i det amerikanske blad "Premier Magazine" i 1921, og blev derefter omskrevet til en sammenhængende roman. Handlingen i romanen og selve figuren Peter Blood er (som de fleste af Sabatinis romaner) baseret på virkelige begivenheder og personer.

Pris: 45.–
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-766-6 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 20. november 2021.
Tilbage til indhold