Poul Chievitz: Nytårsgave for forlovede - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Poul Chievitz: Nytårsgave for forlovede - eller Således forholder det sig - Forside
Poul Chievitz: Nytårsgave for forlovede - eller Således forholder det sig
"Nytårsgave for forlovede", var forfatterens debut, hvori han satiriserer over ungkarlelivet i København i 1840'erne, personificeret i den lettere hysteriske Clotaldo, den anglofile Smith og den mere jordbundne Alfred. Fortællingen blev oprindelig udgivet under pseudonymet "Annette T.", der i bogens efterskrift præsenterer sig som en 16-års pige, der skriver efter en fætters fortælling – "og han lyver ikke".

Egentlig er romanen vist mest et angreb mod konventionens og materialismens sejr over kærligheden – da Alfred må indrømme, at han kun kan tilbyde sin forlovede, justitsrådsdatteren Fanny, et jævnt liv i et landligt embede, forlader han hende samtidig, og hun ender i stedet med at ægte en rig svensk adelsmand. Man satte i samtiden Fanny i forbindelse med Chievitz' tidligere kæreste, hvilket bidrog en del til bogens udbredelse blandt det sladderglade publikum.

Men disse detaljer fortaber sig i fortiden, og er da heller ikke nødvendige for at nyde forfatterens elegante sprog og hans skildring af københavnerlivet før voldene faldt.

Pris: 30.-
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-441-2 – Format: epub 2 – Tilgængelig fra 28. december 2015.
Tilbage til indhold