Paul Heyse: I midnatstimen og andre spøgelseshistorier - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Paul Heyse: I midnatstimen og andre spøgelseshistorier - Forside
Paul Heyse: I midnatstimen og andre spøgelseshistorier
Efter en bedre middag sidder gæsterne og underholder sig med forskellige overnaturlige emner. Efterhånden bliver det over midnat, og husets unge datter foreslår, at man fortæller hinanden spøgelseshistorier – men "det skal være rigtige, ægte, solide spøgelseshistorier, som hører hjemme i timen mellem midnat og ét. Det er os lige meget, om det er på prosa eller vers, sandhed eller digt, når det bare løber os rigtig iskoldt ned ad ryggen, mens samtidig en blid, æterisk hånd stryger os over ansigtet."

Det kommer der fire små, angiveligt selvoplevede historier ud af: Den skønne Abigail, Spøgeri ved middagstid, Lisbeth og Skovlatter, hvis indhold ikke skal nærmere røbes.

Bogens "og andre fortællinger" udgøres af

Martin, den højtstræbende, om den unge Martin, der vil så meget med sit liv, men da fortælleren efter ti år tilfældigt kommer til den egn, hvor Martin har bosat sig, og besøger sin gamle bekendt, får han en fortælling om, hvordan alt er mislykkedes og faldet i grus for ham. Det er der en årsag til …

og

Huset "Den vantro Thomas", hvori en ung læge, som netop er færdig med sine studier, vender tilbage til sin fødeby, og efter et uheld bliver plejet af fru Cordula og hendes smukke datter Gundula, som har ry for at være hekse og bor i byens gamle del i et hus, der er berygtet for et spøgeri. Han forelsker sig Gundula og forsmår til alles forbløffelse den rige stadsrådsdatter, der havde gjort regning på ægteskab med ham. Et spøgelse, som har slået sig ned i huset, hvor Gundula og hendes moder bor, er imidlertid også forelsket i pigen, og forsøger at gøre den unge mand livet surt.

Pris: Gratis til personlig, ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7979-907-3 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 22. juli 2023.
Tilbage til indhold