P. Fr. Rist: Pagebreve - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
P. Fr. Rist: Pagebreve - Forside
P. Fr. Rist: Pagebreve
Pagebreve er tænkt og skrevet som en pastiche over en ung mands korrespondance med hjemmet i midten af 1700-tallet – dette er forfatterens egen introduktion til bogen:

"Disse breve er udtagne af oberst Erik Høegs papirer og omfatter et tidsrum af 10 år fra hans femtende år at regne. De er skrevet i slutningen af den underlig bigotte Christian VI og hans dansk-hadende dronnings Regering, og de afsluttes under den livsglade, elskværdige, udsvævende Frederik V, den dag, da hans skønne Dronning Louise dør, "den mest elskede af alle Danmarks dronninger".

Mange breve er udeladte og for at lette læsningen er stavemåden lempet noget frem i tiden, dog ikke konsekvent; thi den store forandring i Erik Høegs liv fra Christian VI.s tyske til Frederik V.s mere franske hof, hans ophold i Jylland og i udlandet m.m. sætter stærke spor i hans breve."

Nogle tekniske bemærkninger:
Denne udgave er forsynet med illustrationer og vignetter af kunstneren Marianne Høst (1865-1943) og P. S. Krøyer (1851-1909) og som sædvanlig er kvaliteten og visningen af billeder i epub'er meget afhængig af, hvad der bliver brugt til at vise ebogen med. Som det er, ser det rigtig godt ud i Adobe Digital Editions, Thorium og Calibre – hvilket skulle dække størstedelen af læserne – bruger du noget andet, er du formentlig selv klar over, hvilke muligheder og begrænsninger, din foretrukne læser har.

EBogen er, ligesom alle mine nyere udgaver, optimeret for tilgængelighed for læsehandicappede, og består på udgivelsestidspunktet DAISYs ACE-tilgængelighedstjekker. Men da bogen er skrevet i det miskmask af dansk, fransk og tysk, som var de bedre klassers dansk i 1700-tallet, vil der formentlig alligevel nok være nogle udfordringer.

Ny, illustreret udgave.

Gratis til personlig, ikke-kommerciel brug.ISBN  978-87-7979-928-8 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 30. september 2023.
Tilbage til indhold