Morgan Robertson: Titans forlis og andre fortællinger - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Morgan Robertson: Titans forlis og andre fortællinger - Forside
Morgan Robertson: Titans forlis og andre fortællinger
Bogen, der forudsagde Titanic-katastrofen? Måske. I hvert fald handler denne korte roman blandt andet om et kæmpemæssigt passagerskib, der støder på et isbjerg i Nordatlanten og går under – og den er skrevet i 1898, fjorten år før Titanic sank. Men det er dog kun en del af handlingen, der har den forsumpede og fordrukne, men retlinede sømand John Rowland som hovedperson:

Da kæmpeskibet Titan for fuld fart og i tæt tåge skærer et andet fartøj midt over, er han den eneste om bord, der ikke vil lade sig bestikke til at tie om episoden, når de når havn. Titans kaptajn og officerer søger derfor at bringe ham i miskredit ved at forgifte ham, så de kan påstå, han lider af delirium og derfor er et utroværdigt vidne. Omkring et døgn senere forliser Titan selv, og Rowland befinder sig alene på et isbjerg med en lille pige, datteren af hans fordums elskede, som var med om bord.

Foruden Titans forlis indeholder denne udgave fire kortere fortællinger af Morgan Robertson, nemlig de to science-fiction/krigs-historier En skæbnesvanger fejltagelse og Det usynlige lys, en noget rå historie – I skyggernes dal  – om to mænd og en pige ombord på en sunken ubåd, samt den let humoristiske Galleghers genfærd, formentlig den sidste fortælling, forfatteren skrev.

De fire fortællinger er – og må nødvendigvis være – tilfældige nedslag fordelt over Robertsons omfattende produktion, som med et par undtagelser ikke findes oversat til dansk.

Gratis til ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7979-940-1 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 28. oktober 2023.
Tilbage til indhold