Montague Rhodes James: Flere spøgelseshistorier - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Montague Rhodes James: Flere spøgelseshistorier - Forside
Montague Rhodes James: Flere spøgelseshistorier
En antikvars spøgelseshistorier 2

I 2. samling af M. R. James "julegysere" – ingen af historierne har nogen tilknytning til julen, men blev skrevet til oplæsning ved julesamlingerne på det kollegium ved Cambridge, James tilhørte – finder vi syv nye historier, hvor historiske fortællinger er blandet med historier fra forfatterens nutid. Som regel begynder det altsammen ganske uskyldigt, men med få og "uskyldige" virkemidler lykkes det som regel forfatteren at "skræmme bukserne af" sine tilhørere, som man siger i England. De syv fortællinger er:

 • En skolehistorie
  Et par gamle drenge kommer ind på deres kostskoletid, og de uhyggelige skrøner, eleverne underholdt sig med indbyrdes. Den ene af dem har en historie med virkelig baggrund, som han ikke kan give en fornuftig forklaring på.
 • Rosenhaven
  Et ægtepar har købt sig et herresæde af de forarmede rester af den familie, der har ejet det i århundreder. Fruen vil anlægge en rosenhave på et sted, hvor der står en underlig pæl og resterne af en sommerpavillon, men da man begynder at fjerne de rådne træstumper, får de nye ejere sære drømme.
 • Middoth-traktaten
  En aften kommer en travl mand ind på et bibliotek og spørger efter en bestemt bog, en kommenteret traktat fra Talmud. Biblioteksassistenten kan ikke finde den, men bringes i stedet halvt bevidstløs og syg ud ad en bagdør.
 • At kaste runer
  Som kritiker skal man passe på med, hvordan man omtaler bøger skrevet af mænd med indsigt i det okkulte.
 • Korstolene i Barchester-katedralen
  I en samling breve og dagbøger fra en tidligere ærkediakon ved katedralen i Barchester finder forfatteren beretningen om de sataniske figurrelieffer i katedralens gamle korstole.
 • Martins Indelukke
  Engang i 1600-tallet holder en ung mand af det bedre selskab, John Martin en ung, mindrebegavet pige for nar. Men hun vil ikke give slip på ham, og forfølger ham - måske også efter døden. Historien fortælles delvis som et referat af retssagen mod Martin for mordet på pigen, under forsæde af den notoriske "blodige dommer Jeffreys".
 • Mr. Humphreys og hans arv
  Mr. Humphreys har arvet et lille landsted efter en fjern onkel. På grunden findes bl.a. et græsk tempel fyldt med sten med indhuggede bogstaver, og en labyrint, som har været indhegnet og aflåst i de sidste mindst tredive år. I midten af labyrinten findes en underlig kugle liggende på en marmorsokkel, og fyldt med indgraveringer, der nærmest ligner et kort over Helvede.

Pris: 45.–
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-599-0 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 18. juni 2018.
Tilbage til indhold