Miguel de Cervantes Saavedra: Don Quijote - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Miguel de Cervantes Saavedra: Don Quijote - Forside
Miguel de Cervantes Saavedra: Don Quijote
Herremanden Alonso Quixano, der har forlæst sig på ridderromaner, får den fikse idé, at han som vandrende ridder under navn af Don Quijote vil drage ud på de spanske landeveje for at tage kampen op med kæmper, troldmænd og alskens anden ondskab, han måtte støde på. Han hyrer derfor den noget enfoldige bonde Sancho Panza til sin væbner og udnævner en ham i øvrigt temmelig ukendt bondepige til sin fjerne elskede Dulcinea - og drager så af, han på en gammel krikke, der til lejligheden har fået det velklingende navn Rosinante, Sancho på sit elskede æsel Rucio.

I Don Quijotes overspændte fantasi bliver vindmøller til kæmper, en flok får til en hær og deres hyrder til fantastiske helte og konger, og landevejskroer til slotte med spir og tinder og forulempede jomfruer i nød. Men Don Quijote er ikke altid så vanvittig, som han lader til, ligesom Sancho Panza ikke kun er en dum bondetamp, der flyder over af mere eller mindre passende ordsprog - kun hvor talen er om det vandrende ridderskab drømmer de deres "umulige drøm".

Don Quijote udkom i to omgange, bind 1 i 1605 og bind 2 i 1615. Her får du begge bind af historien om en af verdenslitteraturens mest ikoniske skikkelser i oversættelse af Charlotte Dorothea Biehl, revideret af digteren Tom Smidth i 1926 og påny gennemgået og tilrettet for denne udgave.

Pris: 120.-
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-324-8 – Format: epub 2 – Tilgængelig fra 18. november 2013.
Tilbage til indhold