Prosper Mérimée

Prosper Mérimée

Født 28. september 1803 i Paris - død 23. september 1870 i Cannes.

Søn af maler og litterat Léonor Mérimée og Anne, f. ?

Bibliografi over Merimeés værker - med danske udgaver
 Bartholomæusnatten

Bartholomæusnatten

Vi følger den unge protestantiske adelsmand Bernard de Mergy og hans eskapader - der bl.a. omfatter en duel med den regerende Paris-mester i denne sport og en kærlighedsaffære med den delikate grevinde Diana de Turgis - op til, under og efter "blod..

50,00 kr. (vejl.)

Carmen og Don Juan

Carmen og Don Juan

To historier af en stor fortæller om kærlighedslivet i det spanske. Carmen - kendt fra Bizet's berømte opera af samme navn - og Don Juan, der i denne version *ikke* afhentes af en stenfigur fra Helvede som hans berømte navnebroder. ..

50,00 kr. (vejl.)

Colomba

Colomba

Colomba er søster til Orso, der efter faderens død kaldes hjem til Korsika for at indtage sin plads som familiens nye overhoved. Hun bekender sig til de gamle korsikanske skikke, hvor blodhævn er reglen. Faderen er blevet myrdet,..

50,00 kr. (vejl.)

De misfornøjede

De misfornøjede

- et skuespil i en akt. Grevinde des Tournelles og hendes mand - hjemvendte emigranter - er utilfredse med Napoleon og kejserdømmet (først og fremmest fordi greven ikke er blevet udnævnt til kammerherre), og indkalder de nærmeste venner til stifte..

15,00 kr. (vejl.)

Fru Lucrezias Stræde

Fru Lucrezias Stræde

Fortælleren sendes af sine forældre på dannelsesrejse i Rom, hvor han bor hos en af faderens gamle veninder. Her hører han historien om Lucrezia Borgia og hendes storforbrug af elskere, og man viser ham det tomme hus, hvor "Fru Lucrezia" boede i s..

15,00 kr. (vejl.)

Lokis og andre fortællinger

Lokis og andre fortællinger

En samling af Merimees kortere fortællinger: Lokis og Djuman fra 1869, Toledos Perle, Karl den 11.s syn og Redoutens indtagelse fra 1829. Samlingen indeholder desuden en lille biografisk skitse om Merimée, skrevet af en af hans danske ov..

25,00 kr. (vejl.)

Venus fra Ille og andre fortællinger

Venus fra Ille og andre fortællinger

Endnu en samling af Merimees kortere fortællinger fra nogle af de første udgivelser i 1829 til et af hans sidste værker, udgivet posthumt i 1872. Her er både lune, uhygge, og rå realisme i en skønsom blanding, alt i Merimees smukke, tilsyneladende..

50,00 kr. (vejl.)

Viser 1 til 7 af 7 (1 Sider)