• Fire hvide fjer

Harry Feversham, en ung officer af gammel soldaterfamilie indgiver sin afskedsansøgning på samme tid som hans regiment bliver udsendt til krigen mod Mahdist-oprøret i Sudan i 1880erne. Nogle officerskolleger, der er kommet under vejr med, at Feversham kendte til marchordren, da han tog sin afsked, mener at han er fej og har vanæret sig ved denne handling, og sender ham hver en hvid fjer som symbol på denne anklage. Da hans forlovede, Ethne, får anklagen at vide, og Harry ikke kan eller vil indrømme, at han har gjort det for hendes skyld, hæver hun forlovelsen og slår hånden af ham, og det samme gør Harrys uforstående gamle hugaf af en fader.

Fra det øjeblik, han forlader Ethne, vier Harry sit liv til at vaske anklagen for fejhed af sig og få sine tidligere kammerater til at tage deres fjer tilbage, og drager til Sudan for under dække at finde lejlighed til at bevise sit mod.

Romanen er A. E. W. Masons mesterværk, og denne historie om britiske militære æresbegreber i den sidste del af dronning Victorias regeringstid og midt i Imperiets glansperiode er filmatiseret mindst syv gange, senest med Heath Ledger som Harry Feversham.

 

A. E. W. Mason:
Fire hvide fjer

  • ISBN 978-87-7979-621-8
  • 60,00 kr. (vejl.)  • - Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu


    Du kan også købe den direkte fra vor distributør ebog.dk.

Tags: A. E. W. Mason