George Gordon, Lord Byron - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
George Gordon, Lord Byron
George Gordon Byron, senere 6. Lord Byron af Rochdale, født i 22. januar 1788 i London, død i 19. april 1824 i Missolonghi, Grækenland.

Lord Byron var en engelsk digter og politiker; en af den romantiske bevægelses ledende skikkelser. Han var berygtet for sin flamboyante livsstil: en oprører, en forfører, men også et offer for dybe, lidelsesfulde passioner – en af hans elskerinder kaldte ham "mad, bad and dangerous to know". Trods sit korte liv var han måske en af de mest kendte personligheder i sin tid - også uden for England –, og han fik en enorm indflydelse på sine litterære efterfølgere, ikke mindst gennem sine geniale digte og skuespil.

Han døde af malaria i eksil i Grækenland, hvor han med en lille privat hær havde involveret sig i den græske frihedskrig.

Læs mere om Lord Byron i Wikipedia (engelsk).
George Gordon, Lord Byron
ISBN 978-87-7979-742-0

Jacopo Foscari, en søn af den gamle doge af Venedig Francesco Foscari, har to gange været sendt i eksil, første gang for korruption, anden gang for mordet på et medlem af I Dieci, bystatens timandsråd. Han er nu kaldt tilbage fra eksilet for at stå til ansvar for nye anklager.
37,50 kr
Tilbage til indhold