Les Rougon-Macquart

Les Rougon-Macquart er med sine tyve bind Zolas uomtvistelige hovedværk, hvori han udforsker en families natur- og socialhistorie under det andet kejserdømme fra 1851, hvor Napoleon III indsatte sig selv som kejser, til 1871, hvor det hele faldt sammen efter krigen mellem Frankrig og Tyskland.

Selv om der er mange personer, der optræder i flere af romanerne, og enkelte af dem er direkte fortsættelser af hinanden, er det ikke nødvendigt at læse dem alle eller at følge nogen bestemt rækkefølge - hver roman er et selvstændigt værk, som kan læses uafhængigt af de øvrige (flere af seriens bind har aldrig været oversat til dansk før nu, eller findes kun i uopdrivelige udgaver i dagblade og tidsskrifter), og serien er således nærmest ét stort tag-selv-bord. Herfra anbefaler vi dog, at man starter med Familien Rougon, hvor man møder de fleste af hovedpersonerne i de øvrige bind, og slutter med Doktor Pascal,  hvor Zola samler trådene og fortæller om mange af personernes senere skæbne.

Zola anbefalede i en introduktion til Doktor Pascal at læse serien i en rækkefølge, der er noget anderledes end den rækkefølge, han skrev den i - se boksen til højre. Samtlige bind - også dem, der ikke tidligere har været udgivet på dansk - fås her fra forlaget.

 1. Familen Rougon
 2. Hans Excellence Eugène Rougon
 3. Kampen om byttet
 4. Penge
 5. Drømmen
 6. Erobringen af Plassans
 7. Storborgerliv
 8. Damernes Paradis
 9. Fader Mourets synd
 10. Et blad af kærlighedens bog
 11. Paris' mave
 12. Livsglæde
 13. Faldgruben
 14. Mesterværket
 15. Menneskedyret
 16. Germinal
 17. Nana
 18. Jord
 19. Det store sammenbrud
 20. Doktor Pascal - udk. 13.04.2019

 Familien Rougon

Familien Rougon

Adelaide Fouque har lige fra sin tidlige ungdom lidt af nervøse anfald. Hun arver tidligt en lille gård efter sin fader, og da hun er atten, gifter hun sig med en af sine arbejdere, Rougon, der dør femten måneder senere og e..

67,50 kr. (vejl.)

Hans Excellence Eugène Rougon

Hans Excellence Eugène Rougon

Den tidligere provinsadvokat Eugène Rougon, er efter sin medvirken ved statskuppet i december 1851 blevet præsident for den lovgivende forsamling. Nu, nogle år senere, føler han dog, at han er ved at falde i unåde hos ..

67,50 kr. (vejl.)

Kampen om byttet

Kampen om byttet

"Kampen om byttet" bærer originaltitlen "La Curée", som på fransk er betegnelsen for det tidspunkt i en jagt, hvor byttet er nedlagt, og hundene får lov at dele affaldet efter parteringen. Hundene er he..

67,50 kr. (vejl.)

Penge

Penge

Aristide Saccard står efter en fallit tilbage som en paria på Paris' Børs. Han er dog stadig på jagt efter nye projekter for atter at komme på fode. Ingeniøren Hamelin, der bor i den samme ejendom som Sacc..

67,50 kr. (vejl.)

Drømmen

Drømmen

Den forældreløse Angelique samles op af ægteparret Hubert, der bor i et lille hus, der er klinet op ad byens store katedral. Familien lever af at brodere udsmykning til kirken og beklædning til præsterne. Angelique find..

67,50 kr. (vejl.)

Erobringen af Plassans

Erobringen af Plassans

En ny præst, fader Faujas, og hans moder kommer til Plassans og indlogerer sig hos François Mouret og dennes hustru Marthe Rougon. I starten er præsten tilbageholdende og sky, men langsomt blander han sig, til den magtesløse..

67,50 kr. (vejl.)

Storborgerliv

Storborgerliv

Da Octave Mouret, den ældste søn af François Mouret og Marthe Rougon, kommer til Paris, har han som sit erklærede mål "at hæve sig ved hjælp af kvinderne". Han flytter ind i en beboelsesejendom, h..

67,50 kr. (vejl.)

Damernes Paradis

Damernes Paradis

Octave Mouret er blevet indehaver af magasinet "Damernes Paradis", som han har fået ved giftermål med den tidligere ejers enke, fru Hédouin. Romanen fortæller under dække af kærlighedshistorien mellem..

67,50 kr. (vejl.)

Fader Mourets synd

Fader Mourets synd

Den unge Serge Mouret er sognepræst i et primitivt landsogn i nærheden af byen Plassans. Da han efter et nervøst sammenbrud mister hukommelsen og under sin rekonvalescens plejes af det unge naturbarn Albine på et afsidesligge..

67,50 kr. (vejl.)

Et blad af kærlighedens bog

Et blad af kærlighedens bog

Helene Grandjean, datter af Ursule Mouret, barnebarn af Adelaide Fouque og søster til Francois Mouret (Erobringen af Plassans) har efter sin mands død bosat sig i pariserforstaden Passy med sin 11-årige, svagelige datter Jeanne. H..

67,50 kr. (vejl.)

Paris' mave

Paris' mave

Florent Quenu, der ved et uheld er blevet uskyldig dømt til deportation for et mord under statskuppet i december 1851, vender hjem til Paris, og finder byen fuldstændig forandret - ikke mindst er det gigantiske fødevaremarked, Hal..

67,50 kr. (vejl.)

Livsglæde

Livsglæde

Da Pauline Quenu, datter af Liza Macquart og viktualiehandleren Quenu (Paris' mave) bliver forældreløs, optages hun i huset hos familien Chanteau, der bor i en lille, forarmet fiskerby i Normandiet. Pauline knytter sig til onklen, de..

67,50 kr. (vejl.)

Faldgruben

Faldgruben

Gervaise Macquart har ikke mange krav til et lykkeligt liv: at have et arbejde, kunne tjene det daglige brød, have et lille værelse og et beskedent bohave for sig selv, kunne opdrage sine børn, ikke at få prygl og at d&oslas..

67,50 kr. (vejl.)

Mesterværket

Mesterværket

Maleren Claude Lantier, søn af Gervaise Macquart og Auguste Lantier (Faldgruben) skaber en ny og genial stilart, men anerkendes kun af sine nærmeste venner, medens publikum og kunstdommerne på Akademiet kun har latter til overs for..

67,50 kr. (vejl.)

Menneskedyret

Menneskedyret

Jacques Lantier - næstældste søn af Gervaise Macquart og Auguste Lantier (Faldgruben), er lokomotivfører på linjen Paris-Havre. Han lider af de samme nedarvede maniske tilbøjeligheder som resten af familien - ho..

67,50 kr. (vejl.)

Germinal

Germinal

Efter at være fyret fra sit arbejde som maskinarbejder ved jernbanerne i Lille for at have givet formanden en ørefigen, går Étienne Lantier, yngste søn af Gervaise Macquart og Auguste Lantier (Faldgruben) på lan..

67,50 kr. (vejl.)

Nana

Nana

Gervaise Macquarts (Faldgruben) datter Nana er vokset op på Paris' gader og er i begyndelsen af bogen en andenrangs skuespiller med en enkelt succes i en forestilling på Variétés-teatret, hvor hun fremtræder halvn&..

67,50 kr. (vejl.)

Jord

Jord

Jean Macquart, søn af Antoine Macquart (Familien Rougon) og Gervaise Macquarts (Faldgruben) broder, er udtrådt af hæren og ernærer sig som omvandrende håndværker, indtil han slår sig ned som daglejer i den l..

67,50 kr. (vejl.)

Det store sammenbrud

Det store sammenbrud

Med Det store sammenbrud når vi enden af Frankrigs Andet Kejserdømme, hvis opståen Zola skildrede i Familien Rougon: Jean Macquart har efter at have mistet sin hustru og sin gård (se bind 18: Jord) sluttet sig til den fran..

67,50 kr. (vejl.)

Doktor Pascal

Doktor Pascal

Den gamle doktor Pascal har trukket sig tilbage fra sin praksis og bor sammen med sin unge broderdatter Clotilde, som han har taget til sig som barn, da hans broder Aristide Saccard indgik et nyt ægteskab, og en gammel husholderske, Martine, p&..

67,50 kr. (vejl.)

Viser 1 til 20 af 20 (1 Sider)