L. T. Meade: Madame Sara - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
L. T. Meade og Robert Eustace: Madame Sara - Forside
L. T. Meade og Robert Eustace: Madame Sara
Den mystiske Madame Sara synes at være hundrede år gammel, men ser ud som en ung pige på omkring de femogtyve. Hun driver, hvad hun selv kalder "en lille parfumebutik" på The Strand i London, hvor der i baglokalet foregår sære ting på skønhedsplejeområdet – ting, som efter hendes eget udsagn "bringer hende ind i guldets kongerige" og skaffer hende indpas i det victorianske samfunds bedre kredse. Men under den respektable overflade er hun i virkeligheden en forbryderske, som udnytter de mennesker, hun får i sit net; hun stjæler og bedrager, og hun viger ikke tilbage for mord. I de seks noveller, Meade og hendes mangeårige kollaboratør Robert Eustace skrev om hende, forfølges hun af to mænd, amatørdetektiven Dixon Druce, som til daglig er forretningsfører for et kreditoplysningsbureau og optræder som fortæller i historierne, og politilægen og retsmedicineren Eric Vandeleur.

Nutidens krimilæsere, som er vant til sofistikerede, psykologiske dramaer, vil næppe blive hverken imponerede eller skræmte over plottene i "Madame Sara", men som en slags konkurrent til den samtidige Sherlock Holmes var hun effektiv nok og skaffede sikkert læsere til "The Strand" i den periode, hun havde sin gang der.

Oversættelserne i nærværende udgave er fundet i "Husmoderens Blad" for 1908 og 1909. Den danske udgave medtager et udvalg af de originale illustrationer af Gordon Browne, en af datidens mest produktive bog- og føljetonillustratorer. Til denne udgave er de fleste digitaliseret fra trykkene i Husmoderens Blad.

Gratis til ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7628-014-7 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 4. maj 2024.
Tilbage til indhold