L. T. Meade - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
L. T. Meade
Elisabeth Thomasina Meade Toulmin-Smith (5. juni 1844 i Bandon, County Cork (Irland)26. oktober 1914 i Oxford (England)) var en engelsk forfatterinde, fortrinsvis af "pigebøger", som hun begyndte at med i 17-årsalderen og nåede at omkring 150 stykker af. Næste lige så produktiv var hun som forfatter af kriminalromaner og noveller, ofte i samarbejde med andre, i dag stort set glemte kollaboratører som Robert Eustace (Madame Sara og Broderskabet De syv Konger) og dr. Clifford Halifax (Af en læges dagbog) – foruden en hel del romaner og noveller i andre genrer.

Hun var mellem 1887 og 1893 redaktør af Atalanta, som var et blad for unge piger med romaner, noveller, digte og oplysende artikler.

I resten af verden huskes hun stadig (hvis hun ellers huskes) for sine bøger for børn og unge piger, hvoraf dog kun et par stykker synes at være blevet oversat til dansk, samt for sine to kvindelige skurke Madame Sara og den endnu mere snedige og ondskabsfulde Madame Koluchy i Broderskabet De syv Konger.

Læs mere om L. T. Meade i Wikipedia.
L. T. Meade
ISBN 978-87-7628-014-7

Seks fortællinger om en mystisk kvindelig forbryder, Madame Sara, som fra sin "lille parfumebutik" på The Strand i London driver sit ondskabsfulde spil med bedrag, udnyttelse og endog mord.
0,00 kr
Tilbage til indhold