Karl Emil Franzos: Ung kærlighed - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Karl Emil Franzos: Ung kærlighed - Forside
Karl Emil Franzos: Ung kærlighed
Tre fortællinger
  • Den smukke Rosa
    Da den berømte gamle digter kommer til sin fødeby for at indvie et nyt teater, mindes han sin ungdoms stormende kærlighed til den smukke skuespillerinde Rosa Waldeck, og hvordan den lagde grunden til hans digterkarriere.
  • Heksen
    Georg Harder bliver af sin barndomsven, grev Henryk Kornicki, inviteret til at tilbringe nogen tid på grevens slot for at ordne dennes bogsamling. Da han ankommer til grevens slot i en fjern østlig provins af det udstrakte Østrig-Ungarske rige, finder han alt i kaos: Grev Henryk har ladet sig bedåre af en blændende smuk (omend temmelig smudsig), vild sigøjnertøs, som er flyttet ind på slottet og herser med alt og alle. Den gamle tjener Fedor er tæt på at myrde pigen for at redde greven, og beder Georg om hjælp.
  • Familien von Brandenegg
    En ung student slutter venskab med den gamle Guido von Brandenegg. En dag svigter hans kæreste, den blonde købmandsdatter Clara, ham, og da Guido hører dette, fortæller studenten om sin ungdomskærlighed, en blond købmandsdatter ved navn Clara, - en dramatisk historie om fædre og brødre, hvis indbyrdes had får skæbnesvangre konsekvenser for deres børn.

Gratis til ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7628-017-8 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 11. maj 2024.
Tilbage til indhold