Jules Verne: Keraban Stivnakke - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Jules Verne: Keraban Stivnakke - Forside
Jules Verne: Keraban Stivnakke
Den stædige Keraban nægter at betale den skat, som den tyrkiske regering har lagt på overfarter over Bosporusstrædet, og drager derfor ud på en rejse omkring Sortehavet for at komme fra sin forretning til sit hjem på den anden side. Rejsen går igennem de dengang tyrkiske og russiske dele af det, der i vore dage er Grækenland, Bulgarien, Rumænien, Ukraine, Rusland og Georgien.
 
Med sig fører han sin gamle ven, den hollandske tobakshandler van Mitten, som han har inviteret til at spise hos sig i Skutari, og dennes tjener Bruno, samt sin egen tjener Nizib – senere støder Kerabans nevø Ahmet også til.

Selskabet kommer ud for mangt og meget på turen, der yderligere forvikles af to skurkes bortførelse af Ahmets forlovede, den skønne Amasia, og nødvendigheden af, at Amasia bliver gift med Ahmet inden hun fylder 17, for at hun kan få en millionarv efter en excentrisk tante.

I denne mildt humoristiske og basalt spændende roman er det i øvrigt tyrken Keraban, og ikke europæeren van Mitten, der er hovedpersonen - til afveksling fra hovedstrømmen af datidens romaners "kolonialistiske" syn på andre kulturer.

Bemærk, at i modsætning til de fleste andre af vore udgivelser, er der kun i meget begrænset omfang indlagt sprogkoder i teksten. Der er tale om – især – tyrkiske og russiske udtryk i fransk transskription, oversat til dansk i 1884, og det vil formentlig ikke tjene noget formål at forsøge at afdække ordenes nationalitet og nutidige stavemåde – heller ikke i "tilgængeligheds-sammenhæng".

2. på ny gennemsete og opdaterede udgave.

Pris: Gratis til personlig, ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7979-811-3 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 24. september 2022.
Tilbage til indhold