Jack London: Før Adam - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Jack London: Før Adam - Forside
Jack London: Før Adam
"Før Adam" er en kort roman om en mand, der fra sin tidlige barndom har drømt en anden tilværelse, en nedarvet erindring fra en forfader, så fjern, at han dårligt har forladt træerne. – London giver - med sin tids viden – en levende beskrivelse af vore fjerne forfædres liv, deres håb og frygt, drømme og skuffelser; af Skovfolket, der var deres forfædre, og Ildmændene, der fulgte efter; og af Rødøje, Den Hurtige, Hængøre og gamle Marvben.

Ved fremkomsten af romanen i vinteren 1906-07, skrev redaktøren af bladet "Everybody's Magazine", hvori den blev bragt som føljeton, blandt andet:
"Ingen skønlitterær forfatter har nogensinde drømt om at vove, hvad Jack London her har gjort – at kaste sig ind i den grå tåge, som indhyller vor races oprindelse; at male i levende, stærke farver et billede af denne vor teoretiske og omdiskuterede stamfader; at skildre hans voldsomme liv, hans kærlighed, hans had, hans første forsøg i retning af menneskelige tanker; at gøre alt dette med et så vidunderligt liv, at selv skeptikeren må lade sig overbevise om skildringens bund af sandhed. En sådan fortælling er "Før Adam" – mærkværdig, mægtig, ofte grotesk, men aldrig modbydelig."

2. på ny gennemgåede og opdaterede udgave.

Pris: Gratis til personlig, ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7979-780-2 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 23. april 2022.
Tilbage til indhold