J.-H. Bernardin de Saint-Pierre: Paul og Virginie - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
J.-H. Bernardin de Saint-Pierre: Paul og Virginie - Forside
J.-H. Bernardin de Saint-Pierre: Paul og Virginie
Den unge la Tour gifter sig med en adelsfrøken og da dennes forældre slår hånden af hende, flygter parret til Mauritius. La Tour dør, og efterlader sin gravide kone til at klare sig som hun kan bedst. Hun bosætter sig i en afsides liggende dal sammen med en veninde, der med den uægte søn Paul er i nogenlunde samme situation som hende. Nogen tid efter nedkommer hun med datteren Virginie, og de to børn vokser op med deres mødre i smuk samdrægtighed og overensstemmelse med den omgivende natur.

Men en dag modtager Virginies moder et brev fra Frankrig, hvor hendes moster, der aldrig har villet kendes ved hende, opfordrer hende til at komme hjem, og hvis hun ikke ønsker det, da at sende sin datter hjem for at blive opdraget som adelsfrøken og arving til en større formue. Paul vil imidlertid ikke skilles fra sin Virginie, men ved et bedrag lykkes det alligevel de to mødre at få indskibet Virginie til Frankrig.

Paul og Virginie er skrevet i 1788 under indtryk af Rousseaus ideer om, at lykken kun opnås ved at leve i dyd og ærbarhed og overensstemmelse med naturen. Virginies afrejse til Paris og den "civiliserede" verden er derfor begyndelsen til hendes og Pauls ulykke.

2. på ny gennemgåede og opdaterede udgave.

Pris: Gratis til personlig, ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7979-927-1 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 16. september 2023.
Tilbage til indhold