J. D. H. Temme: En bryllupsrejse – tre kriminalfortællinger - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
J. D. H. Temme: En bryllupsrejse – tre kriminalfortællinger - Forside
J. D. H. Temme: En bryllupsrejse
Tre kriminalfortællinger

Tidligere tiders kriminalromaner handlede i vid udstrækning ikke så meget om opklaringen af forbrydelser, som om selve forbrydelsen og dens konsekvenser. Således også disse tre kriminalfortællinger af juristen, politikeren og forfatteren Jodocus Donatus Hubertus Temme (1798-1881):

  • En bryllupsrejse
    Da Caroline Wild rejser fra Danzig til Stuttgart for at blive gift, har hun ingen til at følge sig. Undervejs møder hun et pænt ægtepar, baron og baronesse Lange, der skal samme sted hen. Da det ikke er trygt for en ung kvinde at rejse alene, og hun tilmed medfører en del penge, slår hun følge med de to, der imidlertid ikke er, hvad de giver sig ud for.
  • Den gode herre
    Blandt de politiske flygtninge i Zürich befinder sig en mand, som på grund af sit godgørende arbejde blandt de fattigere af flygtningene kun er kendt som "den gode herre". Han er imidlertid eftersøgt for mord, og en dag bliver han genkendt af en dusørjæger. Historiens fortæller kan måske ses som et selvportræt af forfatteren, der også tilbragte sine sidste 30 år i eksil, netop i Zürich, da han på grund af sine politiske holdninger faldt i unåde hos magthaverne i Preussen.
  • En trolovelsesfest
    En fortælling om, hvordan had og menneskefjendskhed hos en tysk adelsslægt gennem flere generationer fører til et mord og endnu tyve år senere til ødelæggelsen af flere menneskers liv og lykke. Historien er på sin vis en voldsom kritik af det yderligt patriarkalske samfunds magt over kvinder og børn, personificeret ved den sjæleligt forkrøblede og despotiske grev Hartmann Schuler.

Pris: 60.–
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-353-8 – Format: epub 2 – Tilgængelig fra 14. april 2014.
Tilbage til indhold