Ingemanns historiske romaner

Serien af Ingemanns historiske romaner omfatter fire romaner og to store episke digte, der tilsammen spænder fra Valdemar den Store (1131-1182) til Margrethe den Første (1353-1412). Det er ikke en slavisk gennemgang af de historiske begivenheder, men snarere en dramatisering af udvalgte begivenheder i Danmarkshistorien, der kom til at spille en stor rolle for 1800-tallets nationalromantiske bevægelse i Danmark:

  • Valdemar den Store og hans mænd  - et episk digt (1824)
  • Valdemar Sejer (1826)
  • Erik Menveds barndom (1828),
  • Kong Erik og de fredløse (1833)
  • Prins Otto af Danmark og hans Samtid (1835)
  • Dronning Margrethe - et historisk digt i ti sange (1836)


Valdemar den Store og hans mænd

Valdemar den Store og hans mænd

En nat ved helligtrekonger rider tre mænd gennem den dunkle Haraldsted skov, hvor Knud Lavard blev myrdet af Magnus i 1131. Det er Axel Hvide, klerken mester Lange og Arnold Islænder. (Axel Hvide blev senere til bisp Absalon og mester Lan..

45,00 kr. (vejl.)

Valdemar Sejer

Valdemar Sejer

Da den forældreløse Carl af Rise kommer i lære hos den gamle Saxo Grammaticus, er det begyndelsen til et liv fuldt af politiske intriger, krigstogter og en håbløs kærlighed til den smukke Rigmor, der er datter af..

45,00 kr. (vejl.)

Erik Menveds barndom

Erik Menveds barndom

Historisk roman om begivenhederne op til mordet på Erik Glipping i Finderup Lade i 1286 og frem til marsk Stigs død i 1296. Drost Peder Hessel kæmper sammen med andre kongetro for den unge kong Eriks ret til tronen mod marsken o..

45,00 kr. (vejl.)

Kong Erik og de fredløse

Kong Erik og de fredløse

Erik Menved er efter sin mindreårighed blevet konge. Hans faders mordere er dog for fleres vedkommende på fri fod og i live. og stræber den unge konge efter livet. Samtidig må han kæmpe mod pavens trusler om interdikt og..

45,00 kr. (vejl.)

Prins Otto af Danmark

Prins Otto af Danmark

Da Christopher II dør bitter og ensom i 1332, står prins Otto forrest i rækken af arvinger til de forsmædelige rester af den danske krone, der ikke er pantsat til de holstenske grever Gert og Johan. Han lider dog nederlag til..

45,00 kr. (vejl.)

Dronning Margrete

Dronning Margrete

Det episke digt Dronning Margrete danner afslutningen på Ingemanns historiske romanrække med motiver fra Danmarks middelalder. Her følger vi Margrete, Valdemar Atterdags yngste datter, fra hendes søn Oluf dør i 138..

22,50 kr. (vejl.)

Viser 1 til 6 af 6 (1 Sider)