Herman Bang: Excentriske noveller - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Herman Bang: Excentriske noveller – Forside
Herman Bang: Excentriske noveller
Indhold:
 • Franz Pander
  Den unge tjener Franz ansættes ved et stort hotel, hvor han betages af overklassens unge døtre og den luksus, der udfoldes.
 • Fratelli Bedini
  Drengen Klaus sælges til en omrejsende artist-trup, og oplæres til akrobat. Han er ærgerrig, og da den gamle Bedini dør, uddanner han sig til jockey. Den forførende Miss Alida ødelægger ham, og da uheldet en dag er ude, falder han af og ødelægger det højre ben …
 • Charlot Dupont
  Vidunderbarnet Charlot Dupont rejser verden rundt med sin fader og en impresario og 3 numre på repertoiret. Turneen var i årevis, og efterhånden bliver Charlot både femten og tyve år, selv om hans to managere stadig markedsfører ham som barnestjerne.
 • Les Quatre Diables
  Brødrene Adolphe og Franz og søstrene Louise og Aimée arbejder sammen i fatter Cecchis artist-trup. Da den gamle dør, forsøger de at fortsætte som trup, men går fallit. Franz mener, at vejen frem er "arbejde i luften", altså trapez-akrobatik højt til vejrs, og de bliver til "Les Quatre Diables". Men da Aimée, der er hemmeligt forelsket i Franz, opdager at dyrker en anden kvinde, vil hun tage en frygtelig hævn.
  Les Quatre Diables var ikke med i samlingen Excentriske noveller fra 1885, men regnes for at være forfatterens sidste – og "mest excentriske", som en anmelder har udtrykt det – af hans "excentriske noveller".

2. på ny gennemgåede og opdaterede udgave.

Gratis til ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7979-984-4 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 24. februar 2024.
Tilbage til indhold