Henryk Sienkiewicz: Quo vadis? - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Henryk Sienkiewicz: Quo vadis? - Forside
Henryk Sienkiewicz: Quo vadis?
Quo vadis? fortæller historien om kærligheden mellem en ung, kristen kvinde, Lygia - et gidsel af kongelig afstamning fra et germansk folk ved romerrigets nordgrænse, der er vokset op som plejebarn hos en romersk patricierfamilie - og den unge tribun Vinicius, i et barbarisk og stadig mere absurd Rom omkring år 64 under den gale kejser Nero.

Da kejserinden, Poppæa, begærer Vinicius, bliver hun jaloux og indleder en forfølgelse af Lygia under foregivende af, at Lygia er en heks, der er skyld i Neros og Poppæas eneste barns død. Da Nero efter Roms brand har brug for en syndebuk, indledes efter Poppæas og andres tilskyndelse forfølgelser af de kristne i byen i almindelighed, og medens kristne fanges og lider døden på mange fantasifulde måder, udtænkt af Neros hofmænd, digter, musicerer og danser den gale kejser sig mod sin undergang. Lygias og Vinicius' kærlighed er lyset i mørket, der giver håb for fremtiden.

Ud over Nero og Poppæa er der adskillige historiske personer i bogen - Sienkiewicz studerede Roms historie grundigt i forbindelse med den - ikke mindst Vinicius onkel, og en af Neros yndlinge, forfatteren Petronius (Satyricon), som hjælper den unge mand og sætter handlingen i relief med kommentarer og breve.

Quo Vadis? indbragte sin forfatter Nobelprisen i 1905, og er filmatiseret (mindst) syv gange.

Pris: 45.–
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-438-2 – Format: epub 2 – Tilgængelig fra 14. december 2015
Tilbage til indhold