Henrik Scharling: Min hustru og jeg - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Henrik Scharling: Min hustru og jeg - Forside
Henrik Scharling: Min hustru og jeg
Fortælling af Nicolai, ung ægtemand.

Min hustru og jeg er en slags 2. del til forfatterens Ved nytårstid i Nøddebo Præstegård, dog uden noget hverken jule- eller nytårs-islæt.

De tre brødre Gamle, Corpus Juris og Nicolai bor nu sammen i en lejlighed på Vestervold i København, men de to brødre bliver snart gift med deres kærester fra Nøddebo og flytter ud. Tilbage er Nicolai, der skifter studium fra teologien til kunst og æstetik, og samtidig anlægger den klare opfattelse, at en kunstner og æstetiker bør afholde sig fra samkvem med det kvindelige køn, dvs. ægteskab.

Den holdning ændrer sig brat ved mødet med kunstnerdatteren Estrid, men også som ægtemand har den unge Nicolai klare (og urealistiske) holdninger til mangt og meget, ikke mindst hvordan hans omgivelser bør opføre sig. Sammen med hans manglende sans for økonomi bringer det ham i mangen en lille huslig knibe, hvor han som regel kommer til kort over for den mere realistiske hustru.

– En humoristisk, lys og let skildring af et ungt ægtepars liv omkring 1870 i, hvad der dengang var udkanten af København.

Pris: 52.50
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-520-4 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 30. januar 2017.
Tilbage til indhold