Heinrich von Kleist: Samlede fortællinger - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Heinrich von Kleist: Samlede fortællinger - Forside
Heinrich von Kleist: Samlede fortællinger
Indhold:

 • Michael Kohlhas
  Kleists længste og mest berømte fortælling, er historien om den lille mand, der bliver franarret nogle heste af en lokal adelsmand. Det bliver han så rasende over, at han skaber sin egen retstilstand under devisen "Fiat iustitia et pereat mundus" – ca. "Der skal blive retfærdighed, om så verden går til grunde", og erklærer krig mod den herskende klasse for at få sin ret. Michael Kohlhas er en historisk person (Hans Kohlhase, ca. 1500-1540), og historien har dannet forlæg for flere film.
 • Markise O...
  Enken, markise O... reddes fra en bande liderlige soldater af grev F.... Hæren drager videre, men grev F... ankommer nogle måneder senere atter til markisens hjem med det formål at få hende til at gifte sig med ham, jo hurtigere des bedre.
 • Forlovelsen på St. Domingo
  Under et slaveoprør på Santo Domingo kommer en hvid mand ved nattetide til en plantage, der er en af oprørsledernes hovedkvarter. Han bliver modtaget af den smukke unge mulatpige Toni og hendes moder. Men er de venner eller fjender?
 • Jordskælvet i Chile
  Josephe og Jeronimo er dømt til døden for utugt i klostrets have. Netop da de er på vej til skafottet, ødelægges byen af et jordskælv, og de undslipper deres dommere.
 • Tiggerkvinden i Locarno
  Husets frue har givet en gammel tiggerske lov til at sove i et tomt værelse på den store borg. Da husherren kommer hjem fra en jagt, beder han hende forføje sig over i en anden krog, da han skal bruge pladsen til sin bøsse. Tiggerkvinden dør ved et uheldigt fald, men hun tager en frygtelig hævn for den nedværdigende behandling.
 • Hittebarnet
  Den romerske forretningsmand Piachi møder på en rejse sammen med sin søn drengen Nicolo, der er smittet med pest. Nicolo beder om beskyttelse, bysvendene vil spærre ham inde på byens hospital. De indhentes, og alle tre kommer i karantæne - Piachis søn dør, og han tager Nicolo til sig. Det skal dog senere vise sig, at det var en rigtig skidt beslutning.
 • Den hellige Cæcilie -eller- Musikkens magt
  Fire brødre anstifter i Aachen en "billedstorm" mod det lokale St. Cæcilies Kloster. Under angrebet afsynger nonnerne en "ældgammel italiensk messe af en ukendt mester", der har en mærkværdig indflydelse på brødrene.
 • Tvekampen
  Grev Jakob Rødskæg anklages for mordet på sin broder hertug Vilhelm. Han forsvarer sig med, at han på mordtidspunktet var hos en elskerinde, den ellers uberygtede enkefru Littegarde. Hertugens skatmester, Friderich von Trota, der er forelsket i fru Littegarde, vil forsvare hendes ære i tvekamp med grev Jakob. Men Guds dom falder ikke altid prompte.

2. på ny gennemgåede og opdaterede udgave, nu i ePub 3-format.

Pris: Gratis til personlig, ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7979-778-9 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 16. april 2022.
Tilbage til indhold