• Pigen fra Georgien - fortællinger

Henrik Hertz udgav i 1864-65 et lille skrift, "Ugentlige Blade", som han redigerede og til dels selv forfattede indholdet af. I den skønlitterære ende indeholdt bladet bl.a. de fire, meget forskellige fortællinger, der her præsenteres:

 • Pigen fra Georgien
  - et eventyr. Theobald kommer i lære hos den mærkværdige doktor Beireis, hvor han en dag opdager et hemmeligt rum, som indeholder en lille skål, hvori der svømmer et øjenpar. En stemme, der tilhører øjnenes ejerinde, fortæller ham sin historie
 • Svigersønnen
  - en novelle. En ung mand bliver indblandet i en duel. Den duellant, han sekunderer, bliver dræbt, og han tager sig for at underrette den familie, hvis datter han skulle have været gift med. Han forveksles imidlertid med datterens døde forlovede, og familien tror senere at have set et spøgelse. Hvordan skal han redde sig ud af den misere?
 • Ernestine Beaucaire
  - en kriminalhistorie. Ernestine er selskabsdame hos en fru Brémont, der en dag findes myrdet. Alle indicier peger på Ernestine, og hun bliver dømt til døden. En gammel bekendt, advokaten Dormeuil, påtager sig imidlertid hendes forsvar, men får det svært, da hun af en eller anden årsag ikke fortæller hele sin historie.
 • Den irske major
  - en novelle. Da Napoleonskrigene slutter i 1814, drager major Patrick O'Brian til Spanien for at gifte sig med Manuela, en ung pige, han har mødt, medens han kæmpede i Spanien. De gifter sig, men Manuela er ikke lykkelig - han tager sig for meget af sit gods og for lidt af hende. En intrigant kammerpige puster til ilden og foreslår en elsker - men majoren har overhørt en samtale mellem de to, og beslutter at gøre noget ved sagen.
Johannes Johnsen

Johannes Johnsen

90,00 kr. (vejl.)

De frifarvede

De frifarvede

30,00 kr. (vejl.)

 

Henrik Hertz:
Pigen fra Georgien - fortællinger

 • ISBN 978-87-7979-361-3
 • 60,00 kr. (vejl.) • - Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu


  Du kan også købe den direkte fra vor distributør ebog.dk.

Tags: Henrik Hertz