E. W. Hornung

E. W. Hornung

Ernest William Hornung (1866-1921) var en engelsk forfatter, som var født i Middlesborough i det nordøstlige England. Efter endt skolegang drog han i 1883 til Australien, hvor han begyndte sin litterære løbebane, og selv om opholdet "down under" kun varede tre år, kom det til at farve en stor del af hans romaner, også efter hjemkomsten til England. I 1893 blev han gift med Arthur Conan Doyles søster Constance, som han havde mødt i Portugal nogle år tidligere, og de fik sammen sønnen Oscar i 1895. Da 1. verdenskrig brød ud, meldte såvel far som søn sig til hæren; Oscar blev dræbt af en bombe i skyttegravene ved Ypres i juli 1915, mens faderen fortsatte sit arbejde i hæren, dog mest bag linjerne. Hornung døde i marts 1921 under et rekreationsophold i Sydfrankrig af en forkølelse, som udviklede sig til lungebetændelse.

E. W. Hornung var og er mest kendt for sine historier om amatørtyven og kricketspilleren A. J. Raffles og hans modstræbende medhjælper og kronikør "Bunny" Manders, men var også meget produktiv som romanforfatter, og flere af hans romaner findes oversat til dansk, især som føljetonudgaver i Berlingske Tidende og andre samtidige dagblade. Han skrev også en del poesi, især under indtryk af sønnens død og hans oplevelser i 1. verdenskrig.

Læs mere om E. W. Hornung i Wikipedia (engelsk)Amatørtyven

Amatørtyven

A. J. Raffles 1. A. J. Raffles blev skabt i 1898 af Ernest William Hornung som en slags konkurrent til svogeren Arthur Conan Doyles "Sherlock Holmes" - Doyle var dog mindre begejstret, for "man må ikke lade forbryderen væ..

45,00 kr. (vejl.)

Den sorte maske

Den sorte maske

A. J. Raffles 2. Efter katastrofen på middelhavsdamperen i "Kejserens gave" i den første samling fortællinger om A. J. Raffles ("Amatørtyven") er der gået næsten to år. Raffles er for..

45,00 kr. (vejl.)

Som en tyv i natten

Som en tyv i natten

A. J. Raffles 3. Da Bunny kommer hjem fra Boerkrigen uden Raffles, optager han atter sin virksomhed som forfatter, og i denne sidste samling fortællinger mindes han nogle af de kup og begivenheder, de sammen har udført. A. J. Raffl..

45,00 kr. (vejl.)

Viser 1 til 3 af 3 (1 Sider)