H. G. Wells: Gudernes føde - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
H. G. Wells: Gudernes føde - Forside
H. G. Wells: Gudernes føde
– og hvordan den kom til jorden.

To videnskabsmænd opfinder et fødemiddel, der giver kæmpevækst. Da de afprøver det på en flok kyllinger, slipper noget af det ud i naturen, hvor det viser sig at give kæmpevækst til alt – planter, padder, orme, svin, rotter, hvepse – hvad som helst.

Sådan noget ville man jo aldrig finde på at afprøve på mennesker … men det er præcis, hvad de to gør. Og Føden skaber børn, der efterhånden vokser til 12 meter høje voksne.

Verden har fået et problem. I første omgang løser den det ved at afsondre kæmperne på afsides steder, men senere benytter en opportunistisk politiker dem som fjendebillede til egen fordel, hvad der naturligvis kun polariserer forholdet mellem kæmperne og de "normale" og gør det hele værre.

Gudernes føde hører ikke til Wells' mest kendte værker, og lider da også af forskellige svage punkter, men de etiske og moralske spørgsmål, han rejser i bogen – og som han i øvrigt ikke forsøger at give nogen løsning på – er der endnu i dag over hundrede år efter ikke noget entydigt svar på.

Pris: 52.50
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-514-3– Format: epub 3 – Tilgængelig fra 2. januar 2017.
Tilbage til indhold