H. G. Wells: De første mænd på månen - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
H. G. Wells: De første mænd på månen - Forside
H. G. Wells: De første mænd på månen
Den fallerede forretningsmand mr. Bedford har lejet et faldefærdigt hus i Lympne i Sydengland, hvor han vil skrive det skuespil, han tror kan bringe hans økonomi på fode. Det bliver imidertid ikke til så meget med skriveriet – især ikke efter at han har mødt den excentriske opfinder mr. Cavor, der har fundet et stof, "cavorit", der kan afskærme tyngdekraften.

Sammen bygger de to et rumskib i form af en kugle, beklædt med cavorit, som de bruger til at tage på opdagelse til månen. Her støder de på en race af myrelignende væsener, der lever i et ejendommeligt, men velorganiseret samfund under månens overflade.

Den engelske titel på romanen er "The First Men in the Moon", og "men" kan oversættes med både "mænd" og "mennesker". Jeg har med vilje oversat det til "mænd", for på Wells' tid var det ikke naturligt at kvinder deltog i den slags projekter – der fandtes undtagelser som fx. kvindelige dommere og matematikere mm., men det var undtagelser, som man skrev sensationsartikler om i aviserne. Der er altså ikke nogen nutidig kønsdiskrimination involveret i oversættelsen, men en vurdering af, hvad Wells og hans samtid ville have skrevet, hvis de skrev på dansk.

Pris: 52.50
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-586-0– Format: epub 3 – Tilgængelig fra 19. februar 2018.
Tilbage til indhold