Guy de Maupassant: I måneskin og andre fortællinger - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Guy de Maupassant: I måneskin og andre fortællinger - Forside
Guy de Maupassant: I måneskin og andre fortællinger
Fortællinger 6

 • I måneskin
  Fader Marignan er en afholdende og fanatisk præst, der tror på, at hele universet er indrettet af Gud i en fast og beundringsværdig orden. Kun kvinden og kærligheden er ham forhadte mysterier. Indtil en måneklar nat.
 • Et statskup
  Lægen og borgmesteren i en lille normannisk by er politiske modstandere - lægen er republikaner, borgmesteren kejserlig. Da rygtet om slaget ved Sedan og kejserens tilfangetagelse når byen, belejrer lægen borgmesterkontoret for at afsætte den kejserlige embedsmand. Men borgmesteren giver sig ikke uden videre.
 • Ulven
  Under en middag fortæller marquis d'Arville, hvorfor ingen i familien mere driver jagt. Det skyldes en makaber affære med to brødre og en ulv et par generationer tidligere.
 • Barnet
  Den inkarnerede ungkarl Jacques Bourdillère falder for en ung pige, og vil indgå ægteskab. Familien indvilliger, men kun hvis han bryder med sin elskerinde. Det gør han så, og det følgende forår står brylluppet. Under bryllupsfesten indfinder sig en læge, som beder ham komme med til en patient, en enlig kvinde, der ønsker at tale med ham en sidste gang, før hun dør.
 • En julehistorie
  Dr. Bonenfant tror hverken på Gud eller Djævlen, skønt han har oplevet et virkeligt mirakel. Det var en juleaften for nogle år siden i en lille landsby i Normandiet.
 • Dronning Hortense
  Hortense er en ugift, gammel, stivsindet pige, der ikke synes at bryde sig om nogen eller noget. I 1882 bliver hun syg, og hendes to søstre indfinder sig ved hendes dødsleje. Men Hortense nægter at dø, for "hvem skal dog passe mine børn?"
 • Tilgivelsen
  Berthe Savignol er et naivt lille Guds ord fra landet, og da hun bliver gift med en køn børsmægler og flytter til Paris, opdager hun ikke mandens forhold til en ung enke, Julie Rosset. For nemheds skyld flytter Julie ind i samme ejendom som ægteparret, og Berthe og Julie bliver snart slyngveninder.
 • Sankt Mikael og Djævlen
  Sankt Mikael regerer på øen Saint-Michel, hvis tilliggende lande dog ikke er meget værd. For at kunne holde fattigdommen fra livet, lejer helgenen en del agerland af Djævlen, mod at give denne en del af høsten. Dog er der visse klausuler på, hvilken del af afgrøderne, der skal ydes.
 • En enke
  En ugift gammel tante fortæller, hvorfor hun aldrig er blevet gift, og dog kalder sig enke.
 • Cocotte
  Under et besøg på en sindssygeanstalt får fortælleren den mærkelige historie om François, der blev gale efter at have druknet sin hund, et særdeles avledygtigt gadekryds ved navn Cocotte.
 • Juvelerne
  Hr. Lantin er embedsmand i et ministerium. Da han møder en smuk og beskeden pige, forelsker han sig, og de bliver gift. Fruen er en dygtig husholderske, og synes at udrette mirakler med hans beskedne indkomst. Hun har kun to fejl: En voldsom trang til at gå i teatret, og en forkærlighed for billige smykker.
 • Et syn?
  Da den gamle marquis de la Tour-Samuel var ung, blev han af en ven bedt om at hente nogle papirer på vennens slot, som denne ikke har boet på siden hans hustrus død. Da marquis'en ankommer til slottet finder han papirerne - og en smuk kvinde, der beder ham kæmme hendes lange, smukke hår.
 • Døren
  Karl Massouligny gør kur til en gift kvinde, og bliver af hendes ægtemand inviteret til et ophold på parrets slot i Touraine.
 • Faderen
  Fortælleren og hans ven Jean de Valnoix er fordybet i hyggelig samtale, da Jeans tjener melder "Herrens sigøjnerske".
 • Moiron
  Moiron er en populær og dygtig skolelærer, der forkæler børnene. Da flere af dem pludselig dør under mystiske omstændigheder falder mistanken imidlertid på ham, han dømmes til døden, men benådes til livsvarigt fængsel efter forbøn af fængselspræsten.
 • Vore breve
  Fortælleren er på besøg hos nogle venner og bliver indlogeret på "Tante Roses værelse". Da han ikke kan sove, sætter han sig til at skrive breve, og finder derved tilfældigt nogle breve til den afdøde tante, som viser, at hun ikke har været helt så kedelig og sur, som hendes portræt antyder.
 • Natten
  En mand vandrer alene rundt i Paris gader i en sen nattetime. Pludselig er han fuldstændig alene i en uoplyst gade.
 • Marroca
  Under en rejse i Algeriet møder fortælleren den smukke Marroca, som han indleder et forhold til. Hendes højeste ønske er, at de tilbringer deres elskovstimer i hendes hjem, og efter otte dage giver han efter. Da hendes mand, en fransk embedsmand på stedet, kommer hjem, må han gemme sig under sengen. Hvad vil der ske, hvis han bliver opdaget? Efter størrelsen af hans fødder at dømme, er ægtemanden er en sand Herkules …

Pris: 52.50
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-569-3 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 8. januar 2018.
Tilbage til indhold