Guy de Maupassant: En satyr og andre fortællinger - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Guy de Maupassant: En satyr og andre fortællinger - Forside
Guy de Maupassant: En satyr og andre fortællinger
Fortællinger 15

 • En satyr
  Postbuddet Médéric finder en dag på sin tur det nøgne lig af en pige, den lille Louise Roque. Byens forskellige øvrighedspersoner tilkaldes, undersøger sagen, finder mistænkte – intet kommer i øvrigt for dagen. Men så begynder den lille pige af gå igen.
 • Vraget
  Georges Garin fortæller, hvordan han engang tilbragte en nat om bord på et skibsvrag sammen med en engelsk familie.
 • Eneboeren
  Nogle venner diskuterer, hvad der kan få et menneske til at trække sig væk fra omverdenen og leve som eneboere. En af dem fortæller om et møde, han for tolv år siden havde med en sådan eremit, og den uhyggelige historie, der lå bag hans valg.
 • Frøken Perle
  I mange år har Gaston holdt Helligtrekongersfest hos familien Chantal, og hvert år har familiefaderen fået "kongen". I år er det imidlertid Gaston, og hvem skal han så vælge til dronning – de to døtre tør han ikke vælge imellem, og ender med at krone den lille husholderske, den generte "Frøken Perle"? – Men hvem er da frøken Perle, og hvor stammer hun fra?
 • Rosalie Prudent
  Rosalie Prudent, som er tjenestepige hos ægteparret Varambot, bliver frugtsommelig, uden at hendes herskab ved noget om det, føder om natten i sit kammer oppe på kvisten, dræber sit barn og graver det ned i haven. Hun forklarer retten, hvorfor det var nødt til at være sådan.
 • Katte
  Forfatteren forklarer i tre episoder sit forhold til katte.
 • Fru Parisse
  Hr. Martini fortæller historien om dengang en forelsket officer holdt byen Antibes lukket for en kvindes skyld.
 • Julie Romain
  Under en vandretur langs Middelhavskysten kommer forfatteren forbi en villa, der tilhører den gamle, engang berømte skuespillerinde Julie Romain, og beslutter at aflægge en visit. Det bliver et mærkeligt møde med en gammel kvinde, der stadig er en ung og elskovshungrende pige inderst inde.
 • Fa'r Amable
  Den gamle Amable vil ikke tillade sin søn Césaire at gifte sig med Céleste Levesque, fordi hun har et barn udenfor ægteskab. Med bistand fra landsbyens præst lykkes det dog at få den gamle til at acceptere forholdet, men efter at de to unge er blevet gift og Céleste er kommet ind i huset, begynder han at opføre sig sært. Og da Césaire efter nogen tid dør og Céleste begynder at leve sammen med sit barns far, går det helt galt for den gamle.

Pris: 52.50
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-578-5– Format: epub 3 – Tilgængelig fra 20. januar 2018.
Tilbage til indhold