Guy de Maupassant: En kvindes skriftemål og andre fortællinger - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Guy de Maupassant: En kvindes skriftemål og andre fortællinger - Forside
Guy de Maupassant: En kvindes skriftemål og andre fortællinger
Fortællinger 13

 • En kvindes skriftemål
  En gammel kvinde fortæller, hvordan hendes mands morderiske skinsyge drev hende til utroskab.
 • Drømme
  Fem ældre herrer fortæller efter en middag, hvordan livet keder dem og de føler, at deres eksistens er formålsløs. De ønsker et middel, der kunne gøre dem i standt til at drømme uden at sove. Den ene af dem, som er læge, anbefaler æter, og fortæller om et eksperiment, han gjorde med sig selv.
 • Kagen
  Fru Anserre holder en finere salon af politikere og kunstnere - hendes mand en anden, som mest består af landmænd og "arbejdere". I fruens salon er det en særlig udmærkelse at få lov at "skære kagen for", en udmærkelse, som også fører andet med sig. Men da fruen efterhånden ikke er helt ung, søger deltagerne i hendes salon-aftenerne helst at undgå "udmærkelsen".
 • Plejesønnen
  Den vansirede frøken Source har adopteret en dreng, som hun, efterhånden som han vokser op, tilbeder. Han opfører sig da også kærligt overfor sin plejemoder, opfylder hendes mindste ønske, men bliver hende alligevel mere og mere fremmed, indtil hun til sidst begynder ligefrem at frygte ham. Hvad er hun bange for?
 • En nytårsgave
  En nytårsaften, netop som den ensomme Jacques de Randal sidder og skriver til sit livs elskede, som forlod ham for flere år siden, banker det på døren. Det er hende. Hun har forladt sin mand - siger hun.
 • En kærlighedshistorie
  Fru Poinçot er gift med en rig skibsrheder, hun er fyrre år, lidt svær, men endnu smuk, og et mønster på en hæderlig hustru. Eller er hun? Da hun en dag får øje på den unge Paul d'Henricel, indleder hun et forhold, der lidt efter lidt bliver en belastning – for ham.
 • Magnetisme
  Efter en bedre herremiddag falder talen på overnaturlige fænomener, og de "elskværdige, skeptiske og religiøst indifferente middagsherrer giver sig til at fortælle de besynderligste begivenheder, historier, som er utrolige, men som de forsikrer virkelig var hændt." En af dem ler over deres historier, og fortæller derpå selv to anekdoter - som (måske) har en naturlig forklaring.
 • En korsikansk bandit
  Under et besøg på Korsika kommer fortælleren til Niolo-dalen, en øde stenørken, "alle banditternes tilflugtssted", og hans fører fortæller historien om den mest berømte og forfærdeligste af dem alle, Sainte-Lucie.
 • Måneskin
  Henriette lever i et ægteskab med den næsten perfekte mand. Han har dog den ene brist, at han er alt for moden og fornuftig, og ikke forstår eller reagerer på hendes skiftende følelsesudbrud. Da hun vender hjem fra en rejse, er hendes hår pludselig blevet hvidt, og hun tvinges til at tilstå for sin søster, at hun har en elsker.
 • To breve
  Den unge Berthe klager i et brev til sin tante over mændenes ufølsomhed, uhøflighed og generelt ringe opførsel. Tanten forklarer …
 • Bissekræmmeren
  En sen aftentime møder fortælleren en bissekræmmer, belæsset med varer. De slår følge, og kræmmeren fortæller om sit liv. Til sidst inviterer han fortælleren med hjem for at møde hans kone.
 • En forårsaften
  Jeanne og Jacques er fætter og kusine, og bor hos deres mødre, der er søstre. I huset bor også en tredje søster, den ugifte tante Lison, der nærmest er en del af møblementet. Jeanne og Jacques skal giftes, og da tante Lison en aften overhører en kærlig samtale mellem dem, brister hun i gråd.
 • Fa'r Milon
  Under den fransk-tyske krig i 1870 er et kompagni tyske ulaner indkvarteret på fa'r Milons gård. Snart begynder man at finde dem dræbt rundt omkring, en og to ad gangen.
 • Gamle sager
  Den gamle enke Adelaïde ser i et brev til veninden Colette tilbage på sit liv - et liv, der fra ende til anden er tilbragt i det samme hus.
 • Kvindelist
  En tidligere minister fortæller, hvordan han engang er blevet taget ved næsen på det groveste af en sød og koket lille embedsmandshustru - eller hvad hun nu var.
 • Ved dødssengen
  En nonne og en dommer sidder ved deres moders dødsleje. De er begge opdraget til dybt moralske mennesker af den lige så moralske moder. Eller var hun? Da de læser i et bundt breve, som moderen har gemt, viser der sig et andet billede.
 • Yveline Samoris
  Da Yveline opdager, at hendes moder ernærer sig som luksusskøge, truer hun med at begå selvmord, hvis moderen ikke indvilliger i at ændre sin levevis. Men modere er ubøjelig. (Novellen er et forstudie til den lille roman "Yvette", som udkom to år senere.)
 • Et alarmskrig
  Et brev fra en mand, der "er ungkarl og en smule naiv, lader det til", om hvordan han føler sig holdt for nar af kvindekønnet.
 • Den blinde
  En bondesøn, der er født blind, fører en rædselsfuld tilværelse, som ikke bliver bedre, da hans forældre dør, og han bliver tålt, men udsat for en nådesløs behandling af sin søster, der overtager gården - og den blinde broder - sammen med sin mand.
 • Hyrdekløften
  En streng og voldelig, intolerant præst får en dag øje på et ungt par, der driver utugt i en hyrdes lille transportable hytte, og går fuldstændig over gevind.
 • En god ven
  Hr. de Méroul og Joseph Mouradour var gode venner i skolen. Da de mange år efter atter træffer sammen, inviterer de Méroul sin ven til et ophold på sit gods på landet. Det viser sig imidlertid, at årene har gjort dem til politiske modstandere, og besøget får af den årsag uventede konsekvenser.
 • Mod aften
  Den gamle præst, fader Mauduit, fortæller, hvad der fik ham til at opgive alt det, der er livet for almindelige mennesker og vælge et ensomt liv som præst.

Pris: 52.50
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-576-1– Format: epub 3 – Tilgængelig fra 15. januar 2018.
Tilbage til indhold