Gustave Flaubert: Den hellige Antonios' fristelser - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Gustave Flaubert: Den hellige Antonios' fristelser - Forside
Gustave Flaubert: Den hellige Antonios' fristelser
Den hellige eneboer Antonios levede i det tredje århundrede e. Kr. på en bjergtop i den ægyptiske ørken.

Flauberts værk, som han arbejdede på det meste af livet – det forelå i tre færdige udgaver i manuskript, før han endelig i 1874 udgav den sidste version – er udformet som et langt prosadigt eller skuespil med Antonios som hovedaktøren, der i et døgn hjemsøges af fristelser og tvivl, personificeret ved bl.a. dronningen af Saba, Djævelen, Døden, Buddha og hele den græske gudeverden.

Den hellige Antonios' fristelser er muligvis et af verdenslitteraturens mest særprægede værker. Den unge Sigmund Freud beskrev bogen som én lang hekse-sabbat, der tålte sammenligning med bl.a. Goethes Faust.

2. på ny gennemgåede og opdaterede udgave.

Gratis til ikke-kommerciel brug.
Denne ebogsudgave benytter indlejrede skrifttyper til at formidle forskelle i tekstindholdet. Selv om bogen udmærket kan læses i et læseprogram, som ikke understøtter indlejrede skrifttyper – dvs. læseapps, hvor programmøren grundlæggende mener, at han er klogere end bogens layout-designer – men i så fald vil det blive noget mere besværligt, da al bogens tekst vil stå med samme skriftstørrelse og samme font, og det hele vil flyde ud i et.

Det anbefales derfor, at bogen læses i en app, som understøtter indlejrede skrifttyper. I Windows fx. Thorium, Adobe Digital Editions eller Calibre Viewer – men jeg skal i øvrigt afholde mig fra at komme med anbefalinger blandt de hundredvis af læseapps, som findes til diverse styresystemer.ISBN  978-87-7628-015-4 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 4. maj 2024.
Tilbage til indhold