Gottfried Keller: Sin lykkes smed - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Gottfried Keller: Sin lykkes smed - Forside
Gottfried Keller: Sin lykkes smed
Johannes Kabis, en af indbyggerne i Seldwyla, hylder det princip, at enhver er sin egen lykkes smed – udlagt på den måde, at man ved nogle få "mesterslag" får lykken til at indfinde sig, uden at man ellers behøver at foretage sig noget særligt.

Som følge af denne filosofi skifter han efterhånden navn til det lidt mere internationale "John Kabys" og angler efter et ægteskab med en vis Oliva Häuptle, så han dermed kan skaffe sig et fint dobbeltnavn til at skrive på forretningsskiltet.

Hans bestræbelser fører dog ikke til det ønskede resultat, og han drager ud i verden for at se, hvad der kan gøres ved sagen. I Augsburg træffer han en fjern slægtning, den rige, men barnløse hr. Litumlei, som har en ambition om at grundlægge et dynasti. Disse to kumpaner går sammen om lidt historieforfalskning, så John kan fremstå for eftertiden som hans søn, et resultat af en romantisk ungdomsforbindelse mellem Litumlei og en ikke-eksisterende Seldwyla-skønhed …

Men da hele det smukke sandslot falder sammen, finder John ud af, at lykken ikke nødvendigvis er gods, guld og skønne kvinder, men snarere skal findes i et enkelt, virksomt liv på jord.

Pris: 15.–
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-531-0 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 3. april 2017.
Tilbage til indhold