Elizabeth Cleghorn Gaskell

Elizabeth Cleghorn Gaskell

Elizabeth Cleghorn Gaskell, f. Stevenson (29. september 1810 i Lindsey Row, Chelsea, London – 12. november 1865 i Holybourne, Hampshire, England) var en engelsk forfatter af romaner og noveller. Mange af hendes værker var detaljerede portrætter af livet i Victoria-tidens forskellige samfundslag, hvori hun ofte tog parti for de fattige og arbejderklassen og angreb tidens udbredte dobbeltmoral og kvindeundertrykkelse. I starten af hendes forfatterkarriere optrådte hun som anonym eller under pseudonym, de senere værker blev udsendt under betegnelsen "Mrs. Gaskell".

Hendes mest kendte værker er novellerne om livet i den lille provinsby Cranford, "Nord og Syd" (North and South) og "Molly Gibson eller Hustruer og Døtre" (Wives and Daughters), som hun skrev på bogstavelig talt til det øjeblik, hun døde, samt en biografi om hendes veninde Charlotte Brontë. På dansk foreligger de fleste af romanerne og en del af de kortere fortællinger oversat, men næsten udelukkende i form af (udklips)føljetoner i datidens aviser.

Læs mere om Elizabeth Gaskell på Wikipedia og The Gaskell Society (engelsk).Mr. Harrisons bekendelser - tre fortællinger

Mr. Harrisons bekendelser - tre fortællinger

Indhold: Mr. Harrisons bekendelser Da den unge læge kommer til den lille provinsby, vejrer byens ungmøer, pebermøer og enker morgenluft. Rygter og sladder forbinder ham med tre af dem, og han når at blive grundigt upopulær hos dem og by..

50,00 kr. (vejl.)

Cranford

Cranford

"Cranford er amazonernes by" – der findes ganske vist mænd i dens univers, men som med et par undtagelser er de bortrejste, døde eller optaget andetsteds. Tilbage er – i hvert fald i Elizabeth Gaskells yndefulde og ..

45,00 kr. (vejl.)

En mørk nats arbejde

En mørk nats arbejde

Ellinors moder er død, og hun vokser op som et forkælet enebarn hos sin fader, Edward Wilkins, der er sagfører i et engelsk landdistrikt. Faderen har honette ambitioner og bruger penge på at bevise sin afstamning, men den ..

45,00 kr. (vejl.)

Et hus til leje

Et hus til leje

Da Sophonisba, som er en dame lidt op i årene, af sin læge opfordres til at søge luftfornyelse, flytter hun fra det landlige Tunbridge Wells ind til London, hvor hun bliver optaget af et mærkeligt forfaldent hus overfor sin n..

25,00 kr. (vejl.)

Hustruer og døtre

Hustruer og døtre

Bogens hovedperson, Molly Gibson, er datter af en læge i en lille engelsk provinsby, Hollingford. Hendes moder døde, da hun endnu kun var lille, og hendes fader, som ikke mener, at han i længden vil kunne give et pigebarn, hvad hun..

0,00 kr. (vejl.)

Kusine Phillis

Kusine Phillis

Bogens fortæller, den unge Paul Manning, kommer under sit arbejde ved et jernbaneanlæg i 1830'ernes England i forbindelse med nogle fjerne slægtninge, dissenterpræsten på Hope Farm Ebenezer Holman, hans kone og hans ..

25,00 kr. (vejl.)

Livet i Manchester

Livet i Manchester

De tre fortællinger i Livet i Manchester har ikke nogen anden sammenhæng end den, at det er de tidligste prosafortællinger, der kendes fra Elizabeth Gaskells hånd. De blev første gang trykt under pseudonymet "Cotto..

0,00 kr. (vejl.)

Mrs. Lirripers værelser

Mrs. Lirripers værelser

Charles Dickens udsendte fra 1859 til sin død bladet "All the Year Round", der dels indeholdt Dickens egne værker, dels noveller og føljetoner af samtidens større og mindre ånder. Hvert år udkom der et..

25,00 kr. (vejl.)

Viser 1 til 8 af 8 (1 Sider)