André Gide

André Gide

André Paul Guillaume Gide (født 22. november 1869 i Paris – død 19. februar 1951 sst.) var en fransk forfatter og litteraturkritiker. Ud over sin mangefacetterede skønlitterære produktion var han kendt for sine omfattende selvbiografiske værker, hvor han uden at lægge skjul på noget blotlægger forskellige modsætninger i sin natur, moral, religion og opdragelse. Han fik Nobelprisen i litteratur i 1947, og regnes af mange internationalt for en af det 20. århundredes mest betydende forfattere.

Læs mere om André Gide i Wikipedia (fransk).Den snævre port

Den snævre port

Jérôme (bogens fortæller) og hans kusine Alissa elsker hinanden med en ungdommelig platonisk kærlighed. De mødes jævnligt i deres ferier i Alissas hjem i Normandiet, og resten af ​​året bevarer de kær..

45,00 kr. (vejl.)

Den umoralske

Den umoralske

Overfladisk set er Den umoralske - forfatterens første betydende roman, og til dels selvbiografisk – en lidt naiv beretning om en rig, ateistisk, og noget verdensfjern lærd, som gifter sig, finder ud af, at han tiltrækkes af ..

45,00 kr. (vejl.)

Vatikanets kældre

Vatikanets kældre

Nogle svindlere bilder en del formuende, men ret naive franskmænd ind, at paven sidder fanget i kældrene under Vatikanet, mens en bedrager uretmæssigt, hjulpet af skumle frimurere, har indtaget pavestolen. Formålet er naturlig..

45,00 kr. (vejl.)

Viser 1 til 3 af 3 (1 Sider)